YUKARI

Sürdürülebilir İş

Eklenme Tarihi: 18 Nisan 2014

Filli Boya Yalıtım’dan 2,9 milyon tonluk karbon tasarrufu

  • Filli Boya Yalıtım, 2013 yılında gerçekleştirdiği ısı yalıtımı ile son 10 yılda Türkiye’nin kaybettiği ormanların sağlayacağı karbon tasarrufunun iki katını sağladı.

    Betek Teknik Pazarlama Müdürü Güneş İnan, Filli Boya Yalıtım’ın çevre ve toplum duyarlılığı bilinciyle, son on yılda gerçekleştirdiği yalıtımlarla, Türkiye’nin 2,9 milyon ton karbondioksit eşdeğeri sera gazı salımı tasarruf etmesini sağladığını belirtti. İnan, 2013 yılında ısı yalıtımı yaptıkları yaklaşık 23 bin binada  yüzde 50 tasarruf gerçekleştirdiklerini ve 940 bin ton karbondioksit eşdeğeri sera gazı tasarrufu sağladıklarını dile getirdi.

    İnan, 2013 yılında gerçekleştirdikleri ısı yalıtımı ile binalarda elde edilen sera gazı tasarrufunun son 12 yılda Türkiye’de kaybedilen ormanların yıllık sera gazı tasarrufunun iki katına denk geldiğini ifade etti. Bu durumun ısı yalıtımının iklim değişikliğine olan etkisinin ne kadar yüksek olduğunun bir göstergesi olduğunu aktaran İnan, “Biz kurum olarak yeşil alanların yok olmaması ve gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bunu da ısı yalıtımı ile gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Kurum olarak son 10 yıl içinde 10 binden fazla ısı yalıtım ustasına eğitim verdik. Halkı bilinçlendirmek için il il gezmeye devam ediyoruz. Konutlara yaptığımız yalıtımlarla da şimdiye kadar 1,95 milyon ton karbon salımını önledik” şeklinde konuştu.

    Haber hakkında detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu