YUKARI

Sürdürülebilir İş

Eklenme Tarihi: 25 Nisan 2014

Apple’dan Dünya Günü hamlesi

  • Apple, çevre politikası konusundaki hassasiyetini Dünya Günü'ne özel olarak hazırladığı reklam filmiyle duyurdu.

    Bu haftanın en çok konuşulan markalarından biri Apple oldu. 22 Nisan Dünya Günü kapsamında çevre konusunda önemli adımlar attığını duyuran şirket, Apple markalı ürünleri ücretsiz olarak geri dönüştüreceğini duyurdu. Ülkelere göre farklı uygulamalar olmakla beraber, Apple, geri dönüştürülen ürün için ürün sahibine hediye çeki veriyor. Firma bu şekilde enerji ve üretim materyali konusunda önemli tasarruflara imza atıp karbon ayak izini azaltmayı hedefliyor.

    Apple’ın bu haftaki tek önemli duyurusu bu değildi. Apple CEO’su Tim COOK’un seslendirdiği “Better” reklam filmi de, yukarıdaki mottoyu destekler nitelikteydi. Güneş paneli görüntüleriyle açılan film, Apple’ın üretimden ambalaja tüm süreçlerde çevreye duyarlı hareket ettiğini anlatıp, “yeni kuşaklara, bulduğumuzdan daha iyi bir dünya bırakmak istiyoruz” diyor.

    Reklam filmi, Apple’ın İnternet sitesinde yeni açılan “Çevre” bölümünde yayınlanıyor. Aynı bölümde yer alan Apple’ın Çevresel Girişimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Lisa Jackson’ın mektubu ise yukarıdaki iki girişimi tamamlıyor. Jackson mektubunda, firmanın çevreye etkilerini azaltmak için daha yeşil malzemeler kullanmaktan, kaynakları koruyacak yeni yöntemler geliştirmeye kadar kapsamlı çalışmalar yaptıklarını belirtiyor.


    Apple’ın “sadece dünyanın en iyi ürünlerini yaratmayı değil, dünya için en iyi ürünleri yaratmayı amaçladığını” ifade eden Jackson, bu konuda yapılan çalışmaları aşağıdaki şekilde özetliyor:

    • Tüm veri merkezleri güneş, rüzgar ve jeotermal gibi temiz enerji kaynaklarını kullanıyor. 
    • Tabii ki en temiz enerji, kullanılmayan enerji. Bu nedenle Apple ürünlerinin tükettiği ortalama enerji 2008’den bugüne %57 oranında azaltılıyor.
    • PVC, brom, fitalat gibi zararlı malzemeleri ürünlerinden çıkarma konusunda sektör lideri olan Apple, geri dönüşüm konusuna da özel önem veriyor ve mağazalarına getirilen ürünlerin doğru şekilde geri dönüştürülmesini sağlıyor.
    • Apple’ın inşaatına başlanan Cupertino kampusunun, enerji verimliliği ve yeşil bina tasarımı için bir model olması hedefleniyor.
    • Tedarikçileri konusunda da hassas davranmaya çalışan firma, suyu yoğun olarak kullanan 13 tedarikçisinde suyun yeniden kullanımı ve geri dönüşümü için Temiz Su Programı pilot uygulamasını başlatıyor.
    • Yeni Mac Pro, bir önceki versiyondan %74 daha az alüminyum ve çelik içeriyor.

    Apple, karbon ayak izini azaltmak, daha temiz malzemeler kullanmak ve gezegenimiz için iyi olanın ekonomi için de iyi olabileceğini destekleyen inovasyonlar yapmaya devam etmeyi hedefliyor. 

    Apple’ın çevre politikası hakkında detaylı bilgi almak için lütfen tıklayın.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu