YUKARI

Sürdürülebilir İş

Eklenme Tarihi: 27 Mart 2014

Hidrojen enerjili çevreci ocak

  • Öztiryakiler’in, TÜBİTAK ve Yıldız Teknik ve Sakarya Üniversitesi işbirliğiyle ürettiği hidrojen teknolojili ocaklar, tasaruflu olmasının yanında çevreci yanıyla da dikkat çekiyor. Dünyada ilk kez sergilenen bu teknoloji, yüzde 33’e varan oranda tasarruf sağlıyor. 

    Çevreci hidrojen teknolojisinin ilk kez sergilendiği fuarda konuyla ilgili bilgi veren Öztiryakiler firması sahibi Tahsin Öztiryaki, “Geleceğin teknolojisi hidrojen teknolojisi. Bu teknoloji gaz yakan bütün cihazlar için uygulanmalı” diyerek şöyle konuştu: “Yalnız ocaklarımızda değil, bulaşık makinesi ve buzdolaplarımızı da yeni teknoloji ve tasarımlarla buluşturduk. Yeni tasarım ve teknoloji olan bulaşık makinelerimiz aracılığıyla enerji ve deterjan tüketiminde yüzde 10 tasarruf elde ettik.”

    En az elektrik tüketen buzdolaplarını da Türkiye’de ilk kez CNR Hostech by Tusid’de sergiliyoruz diye konuşan Öztiryaki, “Poliüretan yalıtım malzemesi kullandığımız dolaplar 160 watt elektrik harcıyor. Yani iki ampül gücüyle sanayi tipi buzdolabını çalıştırabiliyorsunuz. Türkiye’de ilk kez Öztiryakilerin kullandığı bu teknolojilerin en önemli yanı çevreci ve tasaruflu olmasıdır. Bunlar gerçekten endüstriyel mutfaklar için çığır açıcı cihazlar. Fuarda ürünlerimize Avrupa ülkelerinin, Rusya ve Arabistan’ın ilgisi büyük ” dedi.

    Haber hakkında detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu