YUKARI

Sürdürülebilir İş

Eklenme Tarihi: 27 Mart 2014

Atık plastikler sokak hayvanlarına yuva olacak

  • Türkiye Plastik Sanayicileri Derneği (PAGDER) tarafından "Sıcak Bir Yuva Her Canlının Hakkıdır" sloganı ile başlatılan ‘’Yuvaya Dönüşen Plastikler’’ projesi ile Türkiye genelinde, geri dönüştürülebilme özelliği taşıyan atık plastiklerin toplanarak sokak kedilerine ve köpeklerine binlerce yuva yapılması hedefleniyor.

    Yeşil Ekonomi'de yayınlanan habere göre, projenin ilk etapta 3 bin yuva ile İstanbul’da başlatılacağı, ardından Türkiye geneline taşınacağı bildirildi.

    Basın toplantısında konuşan PAGDER Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Semerci şunları söyledi: “Projemizle, toplumumuzun çevre, geri dönüşüm ve sokak hayvanlarına dikkat çekmeyi; sadece ilgili bakanlıkların, yerel belediyelerin, vakfı ve derneklerin çabalarıyla değil, tüm kamuoyunun katılımıyla, el ele verildiğinde bu sorunların çözülebileceğini kanıtlamayı amaçlıyoruz. PAGDER olarak projemize ilk katkıyı da yine biz yapıyor; 685 plastik yuva bağışında bulunuyoruz. 

    Semerci konuşmasında plastik hayvan yuvalarının dayanıklılık ve  hijyenin kolayca sağlanabilmesi gibi birçok açıdan ahşap kulübelere göre kedi ve köpekler açısından daha uygun özellikler taşıdığını ifade etti. Hüseyin Semerci konuşmasının devamında toplanan atık plastiklerle, soğuğa, yağmura dayanıklı, kolayca yıkanabilen, şık tasarımlı, kaliteli plastik yuvalar yapılacağını ayrıca işbirliği yapan, projeye destek veren bireylerin, firmaların derneklerin isimleri de bu yuvaların üzerine yazılacağını belirtti.

    Haber hakkında detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu