YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 27 Mart 2014

Değiştirilen ampüller Ankara'da iki ilçelik elektrik tasarrufu sağladı

  • Ankara'da bazı kamu kurum ve kuruluşlarında gerçekleştirilen enerji verimliliği uygulamalarının şehrin iki ilçesinin toplam elektrik tüketimine denk olacak oranda elektrik tasarrufu sağladığı açıklandı. 

    Ankara Valisi Alâaddin Yüksel, Ankara’nın enerji harcamasında yılda 38 milyon 383 bin 200 kWh tasarruf sağlandığını ve bu tasarrufun da 13 milyon 818 bin 952 TL’ye denk geldiğini vurguladı. Buna göre elde edilen tasarruf miktarı Ayaş ve Kalecik ilçelerinin yıllık tüketim miktarına eşdeğer.

    Doğal enerji kaynaklarının kıtlığı, enerjiye olan talebin her geçen gün artması, enerji hammadde fiyatlarının yükselmesi, fosil yakıtların kullanımıyla iklim değişikliği, küresel ısınmaya sebep olan sera gazlarının atmosferde tehdit edici seviyelere ulaşmasının, enerjinin her noktada verimli ve etkin kullanılmasını zorunlu hale getirdiğinin altını çizen Yüksel, enerji, su, gıda ve çevre gibi hususların insanlığın ve Tükiye’nin geleceğinde hayati değerde etkili olduğunu dile getirdi.
     
    Enerji verimliliğinin özellikle Türkiye  açısından ayrı bir önem taşıdığının üzerinde duran Yüksel, Türkiye olarak kullandığımız, tükettiğimiz enerjinin yüzde 75’ini ithal etmek durumunda kaldığımızın ve ancak yüzde 25’ini öz kaynaklarımızdan temin edebildiğimizin altını çizdi.
     
    Haber hakkında detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu