YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 27 Mart 2014

BM'nin kıyamet raporu

  • Bu ay sonunda yayımlanmadan önce basına sızan Birleşmiş Milletler iklim değişikliği raporuna göre küresel ısınmaya bağlı iklim değişikliği bu yüzyılın sonuna kadar şiddetli çatışmalara yol açacak, milyonlarca insanı göçe zorlayacak ve küresel ekonomiyi trilyonlarca dolar zarara uğratacak.

    İngiliz Independent gazetesi, BM Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli'nin hazırladığı raporun şimdiye dek iklim değişikliğinin etkilerinin ele alındığı enkapsamlı metin olduğunu bildirdi. Raporda, başta çatışmaların beklendiği Asya olmak üzere kitlesel göçlere sahne olunacağına dikkat çekildi.
    Dünyanın önde gelen bilimadamlarının kaleme aldığı raporda, gıda ihtiyacının arttığı bir dönemde gıda üretiminin düşeceği, çocukların beşte birinde yetersiz beslenmeye rastlanacağı belirtiliyor.

    İklim değişikliğinin insan sağlığı üzerindeki etkilerinin de ele alındığı raporda ayrıca iklim değişikliği yüzünden artacak sıcaklıkların gıda ve su kaynaklı hastalıkları arttıracağı vurgulanıyor.

    Özellikle Doğu ve Güney Asya'da seller yüz milyonlarca kişinin yaşamını etkileyecek. Tropikal bölgelerde yerel sıcaklıklarda bir derecilk artış, buğday, pirinç gibi temel tarım ürünlerini olumsuz etkileyecek. 

    Haber hakkında detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu