YUKARI

Sürdürülebilir İş

Eklenme Tarihi: 09 Mart 2014

Pencere kaynaklı ısı kayıpları 5 milyara ulaştı

  • Trakya Cam Pazarlama Grup Müdürü Ebru Şapoğlu, binalarda pencerelerden kaynaklanan ısı kayıplarının yılda 5 milyar liranın havaya uçmasına neden olduğunu belirtti.

    Trakya Cam Pazarlama Grup Müdürü Ebru Şapoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, yapılarda cam seçiminin önemi ve ürün çeşitliliği konularında turizm ve inşaat sektörü temsilcilerine yönelik "Trakya Cam Akademisi Buluşması" düzenlendiğini söyledi.  

    Enerji tasarrufunun sadece Türkiye'nin değil, dünyanın en önemli gündem maddesini oluşturduğunu ve enerji tasarrufunda binalardaki cam ve yalıtımın etkin rol üstlendiğini dile getiren Şapoğlu, en ucuz enerjinin tasarruf edilen enerji olduğunu kaydetti.  

    Trakya Cam olarak binalarda cam ve yalıtım ile enerji tasarrufu sağlanması konusunda toplumsal bilinci artırmaya yönelik etkinlikler düzenlediklerini anlatan Şapoğlu, Türkiye'nin ihtiyacı olan enerjinin yüzde 74'ünü ithal ettiğini ve kullanılan enerjinin üçte birinin de binalarda tüketildiğine dikkati çekerek ekledi: "Binalardaki ısı kayıplarının yüzde 30'u pencerelerden kaynaklanıyor. Bu durum enerji tasarrufu açısından camın önemini bir kez daha ortaya koyuyor."

    Haber hakkında detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu