YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 10 Aralık 2013

‘Arı kolonilerinin geleceği ana arıya bağlı'

  • Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Devrim Oskay, Türkiye'deki arı yetiştiricilerinin çok daha yüksek performanslı kolonilere sahip olabilmesi için ana (kraliçe) arı yetiştiriciliğinin önemli bir konu olduğunu söyledi.

    Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) Destek Programına Çanakkale Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından sunulan ve destek alan Ana Arı Üretimi Projesi kapsamında, Çanakkale'deki arı üreticilerine yönelik düzenlenen eğitim programı başladı.

    Yrd. Doç. Dr. Oskay, Çanakkale Ziraat Odası Toplantı Salonu'nda düzenlenen ve yaklaşık 30 üreticinin katıldığı toplantıda yaptığı konuşmada, ülkede arıcılığın önemli bir sektör halini aldığını bildirdi. Türkiye'de yaklaşık 5 milyon dolayında arı kolonisi bulunduğuna işaret eden Oskay, "Bu rakam bizi dünya genelinde ikinci sıraya getiriyor.

    Arı yetiştiricilerimizin çok daha yüksek performanslı kolonilere sahip olabilmesi için ana arı yetiştiriciliği önemli bir konu. Koloninin geleceği için ana arıların genç olması gerekiyor. Genç arıya sahip olmada ise ana arı yetiştiriciliği önemli bir teknik olarak karşımızı çıkıyor" diye konuştu.

    10 Aralık 2013 Ntvmsnbc
    Haberin devamına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu