YUKARI

Sürdürülebilir İş

Eklenme Tarihi: 24 Temmuz 2013

Güneş’ten Kazanmanın Yolu Doğru Ürün ve Doğru Yatırım…

  • Güneşten enerji üretmek isteyen yatırımcılar nihayet başvurularını tamamladı. İlgi beklenenin de üzerinde gerçekleşti ve 418’inin onay aldığı tam 659 lisans başvurusu yapıldı.

    Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) Başkanı Hasan Köktaş binlerce başvuru beklediklerini ve bunun daha başlangıç olduğu belirtti. 600 MWp’lik lisans sınırına karşın yaklaşık 9 bin MWp’lik dosya ile başvuruda bulunulması Türkiye’deki yatırımcıların bu konuya verdiği önemi gösteriyor. Rekabetin henüz başladığı bu noktada ise kalite standartları yüksek ürünü en uygun fiyata ve en kapsamlı garanti şartlarıyla sunan firmalar yarışa bir adım önde başlıyor.

    Sektörün dünya çapındaki ismi IBC SOLAR, 2010 yılında Türkiye pazarına girdiğinde 30 yılı aşkın birikimini de beraberinde getirdi: “Arkamızda uzun yıllara dayanan tecrübesi, dünya çapında 2,5 Gigawatt kurulu gücü ve 1982’den bu yana 150,000’den fazla fotovoltaik sistemi hayata geçirmiş bir sektör öncüsü var” sözleriyle IBC SOLAR Türkiye Genel Müdürü Hayri Bali farklarını ortaya koyuyor ve yakında başlayacak bu büyük yarışta 1-0 önde olduklarını vurguluyor: “Uzun yıllara dayanan tecrübenin yanı sıra ürün ve hizmet kalitemiz konusunda da iddialıyız. IBC SOLAR, tanınmış üreticilerin panel ve diğer sistem bileşenlerinin yanı sıra aynı zamanda IBC SOLAR markasını taşıyan ürünlerini de doğrudan veya yetkili çözüm ortakları aracılığıyla tedarikini sağlıyor ve projelerinde kullanıyor.”

    Üstün Kalite Garantisi
    IBC SOLAR Türkiye ekibi, mühendislik çalışmaların yanı sıra kullanılan ürünlerin kalitesi sayesinde Türkiye’de imza attıkları Konya’daki güneş enerjisi santraline 25 yıl enerji üretme garantisi verebildiklerini hatırlatıyor. Hayri Bali, IBC SOLAR’ın tesis kurulumlarında en büyük önemi kullanılan ürünlere verdiklerini, farklarının da bu noktada ortaya çıktığını anlatıyor: “Almanya merkezimizde uluslararası ürün denetim normlarına sahip kalite kontrol laboratuvarlarımızın yanı sıra, 3.000 metrekare üzerine kurulu ürün test merkezimiz var.

    23 Temmuz 2013 Enerji Gazetesi

    Haberin devamına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu