YUKARI

Sürdürülebilir İş

Eklenme Tarihi: 02 Temmuz 2013

Yeni bir solar projesi: Otopark elektrik

  • Genellikle boş duran otopark çatılarının güneşten elektrik üretimi amacıyla değerlendirilmesine yönelik bir proje geliştirildi.

    Denizli’de 1983’den bu yanan faaliyet gösteren Akgün Elektrik & Mühendislik, araçlar için hem otopark hem de elektrik üretimiyle ilgili konstrüksiyon ve dizayn’ı kendilerine ait elektrik otopark projesini devreye aldı. 35 m2 alanda 20 panel kullanılarak kurulan bu otopark 4.8 kw gücünde.

    4.8 KW İLE BİR AYDA 850 KWH
    Haziran ayı boyunca yaklaşık 850 kwh saat elektrik üreten sistem, enerji verimliliği açısından da bakıldığında boş ve atıl duran otoparkların elektrik üretmek amacıyla kullanılabileceğine çok iyi bir örnek olarak gösteriliyor. Akgün Elektrik & Mühendislik şirketinin bu konudaki çalışmaları Almanya’da yayınlanan sektör dergisi PV Magazine tarafından da haberleştirildi.

    KONSTRÜKSİYON BEĞENİLDİ
    PV Magazine`de yer alan haberde, Elektrik Otopark`ın Türkiye’de henüz gelişme sürecindeki güneş enerjisinden elektrik üretim sisteminin maliyet ve çalışma prensipleri açısından şirketler tarafından anlaşılmasını kolaylaştıracağı belirtildi. Akgün Elektrik & Mühendislik yetkilisi Serdar Ekiz, Enerji Günlüğü`ne yaptığı açıklamada, "Maliyet açısından oldukça uygun olan bu sistemi herkese öneriyoruz. Almanya’da haber olma meselesi de Almanya’da faaliyet gösteren çözüm ortağımızın konstrüksiyonu çok beğenmesinden kaynaklandı" dedi.

    KÜÇÜK AMA DİKKAT ÇEKİCİ
    Alman dergi, küçük ölçekli olmasına rağmen, araçların gölgede korunmasına ihtiyaç duyulan özellikle Türkiye gibi bir coğrafyada böyle bir sistemin tercih edilirliğine dikkat çekti. Serdar Ekiz, "Almanya’da PV Magazine gibi önemli bir sektör dergisinde böylesi küçük bir kurulumla haber olmamızın dikkate değer olduğunu düşünüyorum, ki Türkiye gibi bir yerde böylesi bir otopark uygulamasının da ilklerden biri olduğunu söyleyebilirim" diye konuşutu.

    1 Temmuz 2013 Enerji Günlüğü

    Haberin devamına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu