YUKARI

Sürdürülebilir İş

Eklenme Tarihi: 09 Nisan 2013

İlk Lisanssız Türbin Satıldı

  • 8 Nisan 2013 Energy World
    AYETEK, Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliği kapsamında Türkiye’nin ilk rüzgar türbininin satışını gerçekleştirdi.

    Çanakkale Ezine’ye Ekim 2013’te kurulması planlanan AYE 250 rüzgar türbini yeni kanunlar kapsamında ilk yatırım olmaya en gerçekçi aday görünüyor.

    ODTÜ mezunu olan ve araştırmaları bizzat yöneten Murat Akpınar, araştırmalar neticesinde AYETEK şirketiyle bu yatırımı gerçekleştirmenin en doğru tercih olduğu kanaatine nasıl vardıkları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

    Mevcut faaliyetlerinde kullanılan makinelerin alımlarında uzun yıllar tecrübesi olan Murat Akpınar birçok acı deneyimden sonra hiçbir koşulda Hindistan veya Çin’den makine alımı gerçekleştirmediklerini ifade etti. Makine alımlarında Alman mühendisliğini tercih eden Akpınar Alman makinelerinden aldıkları verimi hiçbir Uzak Doğudan gelen makineden almadıklarını belirtti.

    AYETEK’in ortağı olan Alman WTN şirketinin yaklaşık 30 yıl rüzgar türbinleri üretiyor olması, kaliteden ödün vermemesi ve üstün tasarımları AYETEK’i tercih etme sebepleri arasında. Murat Akpınar, AYETEK şirketinin kritik aksamları Almanya’da üreterek diğer mekanik aksamları Türkiye’de üretme stratejisiyle ilgili ‘’Kaliteden ödün vermeden maliyetleri azaltmak ve bunu yaparken Türkiye ekonomisine katkı sağlamak için en doğru strateji’’ yorumunu yaptı.

    Haberin devamına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu