YUKARI

Sürdürülebilir İş

Eklenme Tarihi: 17 Şubat 2013

Yerli Türbin Tamam, Motoru Yolda

  • 16 Şubat 2013 Energyworld Dergisi
    General Electric, yüzde yüz yerli rüzgâr tribününde kuleyi yaptı.

    General Electric'in (GE) 3 yıldır düzenli olarak açıkladığı GE Küresel Yenilikçilik Barometresi 2013 araştırması düzenlenen toplantıda, GE Türkiye Başkan ve CEO'su Canan M. Özsoy tarafından açıklandı.

    Özsoy, araştırmaya katılanların yüzde 92'sinin inovasyonun daha rekabetçi bir ekonomi yaratmak için en etkili yöntem olduğuna inandığını belirttiğini ifade etti.

    Basın mensuplarının GE'nin yerli rüzgar türbini üretimiyle ilgili sorularını da cevaplayan Özsoy, "Yüzde yüz yerli rüzgar türbini yapacağız. Kuleyi yaptık. Kanadı yaparken, sadece GE için çalışan ABD'li bir tedarikçi geldi. Burada yaptık. Doğu Avrupa'da bir ülkeye ihraç ediyoruz. İngiltere'ye sattık. Sıra motorda ama süre var. Elektronik mekanik aksamda yerli komponantin üretiminde teşvik yüzde 100'den yüzde 55'e çekildi. Bu kanatta ve kulede yüzde 100 durumda" dedi.

    "2012 cirosu 1 milyar doların üzerinde"
    GE Türkiye sorumluluğunu Ağustos 2012 tarihinde alan Canan Özsoy, "GE, inovasyona yatırım yapan ilk 10 firma arasında gösteriliyor. Her sene cirosunun yüzde 5-6'sını inovasyona ayırıyor. GE'nin 2012 cirosu geçen seneye göre yüzde 28'lik artışla 1 milyar doların üzerinde gerçekleşti" dedi.

    GE'nin odaklandığı pazar ve yatırımlar hakkında da bilgi veren Özsoy, "Endenozya ve Suudi Arabistan önemsediğimiz pazarlar ama Türkiye bizim için öncelikli ülkedir. Sağlık alanında teknoloji ve yazılımları geliştirmek ve enerji verimliliği konularına odaklanıyoruz. Ben iki taraflı mütercim tercümanlık yapacağım. GE'yi Türkiye'ye, Türkiye'yi diğer ülkelere ve diğer ülkelerdeki rekabet koşularını Türkiye'ye anlatacağım. Türkiye'nin 2023 vizyonuyla bizim vizyonumuz uyuşuyor. Türkiye'de daha çok büyümek istiyoruz. Buradaki varlığımızın boyut olarak daha farklı noktalarda olmasını istiyoruz" diye konuştu.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu