YUKARI

Sürdürülebilir İş

Eklenme Tarihi: 25 Ocak 2013

Aylık fatura maliyetine elektrik üretilecek

  • Güneş enerjisinden elektrik üretimi aylık faturadan bile ucuza gelecek. Tekzen'in uluslararası bir fonla geliştirdiği sistemle herkes kendi elektriğini üretebilecek.

    24 Ocak 2013 Sabah
    Enerjİ Bakanlığı'nın elektrik tüketiminde tasarruf getiren yatırımlara teşvik desteği meyvelerini veriyor. Yapı market zinciri Tekzen, vatandaşların fatura öder gibi güneş paneli kurmasını sağlayan yeni bir model geliştirdi. Bunun için üç ortağı daha yanına alarak yeni bir şirket kuran Tekzen, Enerji Bakanlığı'nın da desteğiyle nisan ayında tanıtım seminerleri ve satışlara başlayacak. Yeni modele göre apartman, otel ya da fabrika yöneticileri aylık elektrik faturalarının altında bir maliyetle 8-10 yıl vadeli ödemeyle güneş paneli kurabilecek.

    YEŞİL FON GELDİ
    Tekzen Yönetim Kurulu Başkanı Murat Gigin, bunun için yeşil enerji alanında uzmanlaşan bir uluslararası fonla anlaştıklarını belirtti. Fonun ilk kez Türkiye'ye geldiğini söyleyen Gigin, "Anahtar teslim güneş paneli sistemleri kuruyoruz. Alternatif enerjiden yararlanabilmek için güneş panellerinin her yere yayılması gerekiyor. Biz de herkesi enerji üretir hale getireceğiz. Bu modelde fonun sağladığı krediyle sözleşme imzalayan müşteri, aylık elektrik faturasını bankaya götürecek. Bunun biraz altında bir taksit sözleşmesi yapılacak. Tıpkı mortgage gibi bir sistemle güneş paneli kurduracak. 8 yıl sonra enerji gideri diye bir sorunu ortadan kalkmış olacak" diye konuştu. Güneş tarlaları da kuracaklarını anlatan Gigin, hiçbir şekilde peşin para alınmayacağını ve faiz uygulaması olmayacağını ifade etti. Sistemin yayınlaşması için nisandan itibaren seminerler vermeye başlayacaklarını belirten Gigin, şirketin diğer ortaklarının adının ise şimdilik gizli kalmasını istediklerini ancak Ali Nihat Gökyiğit Yatırım Holding'in ana hissedarlar arasında yer aldığını ifade etti.

    Haberin detayına ulaşmak için lütfen tıklayın.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu