YUKARI

Sürdürülebilir İş

Eklenme Tarihi: 10 Aralık 2012

Türkiye enerji verimliliğinde lider ve belirleyici ülke olmalı

  • 6 Aralık 2012 Yeşil Ekonomi
    Koç Üniversitesi bünyesinde yayınlanan bir çalışmada enerji verimliliğinin ekonomik ve politik önemine vurgu yapılıyor.

    Koç üniversitesi, Tüpraş Enerji Merkezi (KÜTEM) bünyesinde ''Türkiye'nin Enerji Verimliliği Haritası ve Hedefler'' başlıklı bir rapor yayınlandı.

    Raporda Türkiye'nin ekonomik ve politik gücünün gün geçtikçe arttığı, bununla beraber Türkiye'nin en önemli sorunlarından olan enerjide dışa bağımlılığın azaltılmasının şart olduğu ifade ediliyor. Çalışmada ayrıca enerji verimliliği konusunun bir yandan arz güvenliği, ekonomik gelişme ve rekabetçilik, diğer yandan ise çevre ve sürdürülebilirlik arasındaki kritik dengenin korunmasında ve tüm bu alanlarda önemli kazançlar elde edilmesinde kilit konuma sahip olduğuna da vurgu yapılıyor.

    Koç üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nden Doç. Dr. Metin Türkay ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden Doç. Dr. Şuhnaz Yılmaz Özbağcı ile Yrd. Doç. Dr Belgin Şan Akça tarafından hazırlanan raporda akılcı politikalar ve teknolojik yeniliklerin değerlendirilmesi ile 2013-2023 döneminde enerji verimliliğinde en az yüzde 20'lik artışın mümkün olduğu iddia ediliyor.

    Haberin devamına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu