YUKARI

Sürdürülebilir İş

Eklenme Tarihi: 10 Mayıs 2012

Colgate Palmolive ve TerraCycle geri dönüşüm için işbirliği yapıyor

  • Türkiye'de ilk defa Ağız Bakımı Ambalajları Colgate ve TerraCycle işbirliği sayesinde geri dönüştürülecek. Proje kapsamında Türkiye'nin her ilindeki okulların kullanılmış ağız bakım ürünleri, yani diş macunu tüpleri, kutuları ve diş fırçaları toplanarak bu ürünlerin faydalı çevre dostu, farklı ürünlere çevrilmesine çalışılacak. Toplanan öğeler, plastik saksılardan parklardaki banklara kadar değişen ürünlere dönüştürülecek.

    Çocuklar geri dönüştürülecek ambalajları program dahilinde kurulan TerraCycle’ın Ağız Bakımı Birliklerine gönderecekler. Bu birliklere Türkiye’nin her ilindeki okullar katılım sağlayabilecek. Ambalaj gönderimleri için okulların hiçbir ücret ödemesine gerek kalmayacak. Gönderimi yaparken, kullanılmış ağız bakım ürünleri bir kutuya konduktan sonra, www.terracycle.com.tr sayfasından alıcı ödemeli kargo etiketinin çıktısı alınarak kutu üzerine yapıştırılacak ve böylelikle ambalajlar hiçbir ücret ödemeden TerraCycle’a yollanabilecek.

    Colgate Palmolive sponsorluğunda, Türkiye'deki yerel okulların dahil edildiği bu harika projede, çocuklar hem geri dönüşüm konusunda bilinçlendirilmiş olacak hem de yaratıcı yeteneklerini kullanma fırsatı bularak eğlenceli vakit geçirecekler. Kullanılmış ağız bakımı ambalajları ise çöpe gitmek yerine TerraCycle tesislerinde değerlendirilecek.

    Projeye başvurmak için www.terracycle.com.tr adresi ziyaret edilebilir.

    Colgate Palmolive Türkiye Parlak Gülüşler, Parlak Gelecekler Projesi
    Colgate Türkiye, çocuklarımızın gülüşleri de en az gelecekleri kadar parlak olsun diye her yıl yüz binlerce çocuğa ağız ve diş sağlığı eğitimi veriyor.

    Ağız ve Diş Sağlığı Derneği, Toçev ve Milli Eğitim Bakanlığı ile ortaklaşa yürütülen proje ile son 5 yıl içerisinde 2 milyon ilköğretim öğrencisine ulaşıldı. Proje kapsamında, özel eğitimli öğretmenler tarafından sınıflarda eğitici çizgi film, posterler ve oyunlarla eğitim verilmektedir. Öğrencileri motive etmek amacıyla çocuk diş fırçası ve diş macunu numuneleri de hediye edilmektedir.

    Proje kapsamında 23 Şubat tarihinde başlatılan toplantıda Ağız ve Diş Sağlığı Derneği, Toçev ve Milli Eğitim Bakanlığı, özel eğitimli öğretmenler ile TerraCycle bir araya geldi. Ağız Bakımı Ürünlerinin okul öğrencileri tarafından toplatılması konusunda bilgilendirilme yapıldı.

    TerraCycle Hakkında
    TerraCycle, recycling yöntemi ile geridönüşüm yapan ve upcycling yöntemiyle geridönüşümü güç gerçekleşen öğeleri yeniden kullanılabilir, orijinal ve çevre dostu ürünler haline dönüştüren uluslararası bir firmadır. 2001 yılında kurulan TerraCycle, atık toplama ve geridönüşümü mümkün olmayan tüketici ambalajlarının tekrar kullanılmasını sağlayan dünyanın lider firmasıdır.

    TerraCycle kullanılmış ambalaj ve ürünlerin toplanması (cips paketleri, şeker ambalajları, meyve suyu paketleri, kalemler ve dış fırçaları gibi) ve bu kullanılmış ürünlerin toprak altına girmesini önlemek amacıyla Amerika'da 30’un üzerinde farklı marka ile birlikte çalışmaktadır. İşbirliği yaptığı ülke sayısı giderek artmakta olan TerraCycle, atıkları oluşturduğu Toplama Birlikleri sayesinde toplar. TerraCycle toplama birliklerine katılım ve TerraCycle ürünlerini nasıl satın alabileceğinizle ilgili daha detaylı bilgi için www.terracycle.com.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu