YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 19 Eylül 2013

Bakan Yılmaz: Maharet çevreyi koruyarak büyümek

  • 17 Eylül 2013 Enerji Günlüğü
    Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye`nin büyümek ile çevreyi korumak arasında bir tercih yapamayağını belirterek "Maharet ikisini birden yapmak" dedi.

    "Değişim zamanı" temasıyla bu yıl beşincisi yapılan Yeşil İş-Green Business 2013 Konferansı, Swissotel The Bosphorus`ta başladı. Kalkınma Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz konferansın açılışında yaptığı konuşmada hem bugünkü hem de gelecek nesillere hizmet edebilmek için büyüme ve çevre koruma arasındaki dengeyi sağlamanın şart olduğunu vurguladı.

    Bakan Yılmaz, "Ekonomiyi ve büyümeyi bir tarafa koyarak çevreyi koruyamayız. Gelişmekte olan ülkelerin dengeyi sağlamak adına büyümeleri gerekiyor. Büyümek ve çevreyi korumak arasında tercih yapamayız, maharet ikisini birden başarmak" dedi.

    10. Kalkınma Planı’nı da bu anlayışla hayata geçirdiklerini aktaran Yılmaz, şöyle dedi:
    "Bilgi temelli bir büyüme stratejisi benimsiyoruz. Türkiye, enerji bağımlılığı çok, doğal kaynakları az bir ülke. Oysa önümüzdeki 4-5 yılda şehirleşme önem kazanacak. Kalkınma yarışında bu şehirler ülkeleri de ön plana çıkaracak. Nitelikli insanı ve sermayeyi yetiştiremeyen, koruyamayan ülkeler geride kalacak."

    Haberin devamına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu