YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 23 Eylül 2013

"Türkiye’nin tüm enerjisi doğadan sağlanabilir"

  • 20 Eylül 2013 Ntvmsnbc
    Türkiye, fosil yakıtların neden olduğu çevre kirliliği ve maliyeti sahip olduğu yeşil enerji potansiyeliyle ortadan kaldırabilir. Yeşil enerji alanında projeler sunan girişimci Serhan Süzer, Türkiye’nin tüm enerji ihtiyacını sadece yenilenebilir enerjiden elde edebileceğini belirtti. Nükleer enerjinin risklerine dikkat çeken Süzer, yeşil enerjinin ekonomiye ve topluma getireceği katkıları ntvmsnbc’ye anlattı.

    Müfit Yılmaz Gökmen

    Türkiye başta doğalgaz ve kömür olmak üzere enerji ihtiyacında dışa bağımlı bir ülke konumunda. Artan benzin fiyatları ve çevre kirliliğinin yanı sıra, inşa edilmesi planlanan nükleer enerji santrali derken, enerji sektörüne bakışımızı yeniden şekillendiren bir alternatif, özel sektörün gözünde giderek güçleniyor: Yeşil enerji.

    Eko Yenilenebilir Enerjiler A.Ş. şirketinin CEO’su Serhan Süzer, yeşil enerjinin neden gerektiğini ntvmsnbc’ye anlattı. Türkiye’nin birçok dünya ülkesine kıyasla çok büyük bir potansiyel sakladığını belirten Süzer, ekonomi ve doğanın korunması için yeşil enerjinin kaçınılmaz olduğunu ve nihayetinde bu dönüşümün yaşanacağını belirtti.

    Yeşil enerjiye dönüşümün fosil yakıtlara dayanan sektörleri öldürmeyeceğine dikkat çeken Süzer, ‘Türkiye’nin ihtiyacı olan enerjiden fazlasının, yenilenebilir enerji ile sağlanabileceğini’ savundu.

    Haberin devamına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu