YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 13 Eylül 2013

Kuruyan Kuş Cenneti için umut doğdu

  • 12 Eylül 2013 Cumhuriyet
    Seyfe Gölü Ekoloji Derneği (SEYGED) Başkanı Ömer Çetiner, yaz aylarındaki buharlaşma ve yağışların az olması nedeniyle büyük oranda kuruyan Seyfe Gölü Kuş Cenneti'nin kurtarılması için Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun talimatı ile yeni bir çalışma yapılacağını söyledi.

    Çetiner, Dernek binasında gazetecilere açıklamada, geçen salı günü Kırşehir'in Mucur ilçesindeki toplu açılış ve temel atma törenine katılan Bakan Eroğlu ile görüşerek Seyfe Gölü Kuş Cenneti'nin sorunlarını aktarma fırsatı bulduğunu söyledi.

    Ağalar Konağı'nda gerçekleştirilen toplantıda Eroğlu'na bir dosya eşliğinde gölün son durumunu anlatığını belirten Çetiner, Eroğlu'nun ilgili genel müdürlüklere talimat vererek yeni bir çalışma yapılmasını istediğini vurguladı.

    Bakan Eroğlu Seyfe Gölü Kuş Cenneti gönüllüsü oldu
    Toplantının ardından Eroğlu'na bir plaket takdim ettiklerini dile getiren Çetiner, şöyle konuştu:
    "Sayın Bakanımızın Seyfe Gölü Kuş Cenneti'ne ilgilerini biliyorum. Bu nedenle Kırşehir'deki törenden sonra Ağalar Konağı'nda yapılan toplantıda kendilerine plaket takdim ettik. Bu plaketi Seyfe Gölü Kuş Cenneti gönüllülerine veriyoruz. Plaketimizi kabul eden sayın Bakanımız da Kuş Cenneti'nin gönüllüsü oldu. Dosya eşliğinde anlattığımız sorunların ardından toplantıda bulunan ilgili genel müdürlere yeni bir çalışma yapılması için talimat verdi."

    Haberin devamına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu