YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 26 Ağustos 2013

16 milyon binanın ısı yalıtımı yok

  • 23 Ağustos 2013 Ntvmsnbc
    Yalıtımsız binaların harcadığı 2 nükleer santrale eşdeğer enerji, bu alandaki ithalat miktarının da önemli ölçüde artmasına neden oluyor.

    Türkiye’de hızlı ekonomik büyüme, sanayileşme, artan teknoloji kullanımı ve nüfus artışı derken enerji kullanımı her geçen gün artıyor. Enerji kaynakları da yeterli olmadığı için ihtiyacın yüzde 75’i ithalatla karşılanıyor. İthalatı azaltmak için sık sık nükleer santraller gündeme gelse de aslında çok daha çevreci ve ekonomik bir çözüm bulunuyor.

    Ülkemizde ısı yalıtımı bulunmayan 16 milyon binaya yalıtım yapılması halinde 2 nükleer santralin üreteceği enerji tasarruf edilecek. Türkiye, bu yöntemle yılda 9,3 milyar dolar kazanacak ve enerjide ithalat bağımlılığından kurtulacak.

    Türkiye artan enerji ihtiyaçlarını ithalatla karşılıyor. Enerjide dışa bağımlılıktan kurtulmak için gündeme en sık gelen çözüm nükleer enerji santralleri olsa da enerjiyi üretmeden kazanmak çok daha çevreci ve ekonomik bir yöntem. Bunun için ülkemizde yaklaşık yüzde 85’inde ısı yalıtımı olmayan 19 milyon binaya ısı yalıtımı uygulanarak enerjide ithalat bağımlılığından kurtulmak mümkün. Bu binalara ısı yalıtımı yapılırsa sağlanacak enerji tasarrufunun ekonomik değeri yılda 9 milyar 265 milyon dolar. Bu rakam 10 bin megavat kurulu güce sahip, yaklaşık 80 milyar kilovatsaat üretim kapasiteli iki nükleer santralin üretimine denk geliyor.

    Haberin devamına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu