YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 12 Ağustos 2013

IBM'den yeşil enerji için kuantum projesi

  • 9 Ağustos 2013 Ntvmsnbc
    IBM dünyanın tüm bilgisayarlarını birleştirdi, Harvard Temiz Enerji Projesi araştırdı!

    Gücünü kitlesel kaynak kullanımından alan IBM’in yönettiği süper bilgisayar World Community Grid, Harvard Temiz Enerji Projesi’nin şu ana kadar yapılan en kapsamlı kuantum kimyasalları araştırmasını gerçekleştirmesini sağladı. Araştırma, bazıları düşük maliyetli ve yüksek verimli hücreler olarak geliştirilebilecek, milyonlarca yeni organik bileşene ilişkin bilgiler barındırıyor. Bilgileri açık kaynak olarak sunan Harvard, bilim insanlarının bu alandaki araştırmalara devam etmelerinin önünü açıyor.

    Harvard'ın güneş enerjisini elektriğe dönüştürmek için uygun bulduğu 2,3 milyon organik, karbon bileşenleri listeleyen ücretsiz veri tabanını kullanıma açmasıyla güneş enerjisinde daha çok yönlü ve uygun maliyetli malzeme arayışı ivme kazandı. Dünyanın her yanından yüz binlerce gönüllünün bilgisayarlarının bilgi işlem gücünü bağışladığı ve IBM tarafından yönetilen bir sanal süper bilgisayar olan World Community Grid’i kullanan Temiz Enerji projesi bu sayede molekülleri görüntülüyor. Harvard’ın Temiz Enerji projesinin, şu ana kadar kuantum kimyasalları ile ilgili yapılan en kapsamlı araştırma olduğuna inanılıyor.

    Artık bilim insanları en fazla gelecek vaat eden araştırmalarına devam etmek için Harvard’ın  (www.molecularspace.org ) kaynağını  kullanabilecekler. Bu kaynak, güneş hücreleri gibi elektrik üreten aygıtların, yeni malzemelerin ve organik yarıiletkenlerin geliştirilmesine devam edilmesinde kullanılabilecek.

    Haberin devamına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu