YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 02 Ağustos 2013

Caretta carratlar denize bırakıldı

  • 1 Ağustos 2013 Cumhuriyet
    Ortaca ilçesine bağlı Dalyan beldesindeki Deniz Kaplumbağası Araştırma Kurtarma Rehabilitasyon Merkezinde 2 caretta carettaya uydu takip cihazı takıldı.

    İztuzu sahilinde düzenlenen törende DEKAMER görevlileri tarafından kabuğu temizlenen 2 caretta carettaya cihaz yerleştirildi. Boyu ve kilosu ölçülen kaplumbağalar merkezde tedavisi tamamlanan 3 caretta caretta ve 7 yavru ile denize bırakıldı.

    Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, caretta carettaların denizle buluşmasını, özgürlüklerine ulaşmalarını izlemenin muhteşem bir duygu olduğunu söyledi.

    Türk milletinin doğaya ve kendine saygılı insanlardan oluştuğunu belirten Güvençer, "Bizler bu gibi olaylardan büyük haz alırız. Burada bu işi yapan carettaların yaralarını saran ekiple gurur duyuyorum. Umarım her geçen gün tedavi edilen ve denizle buluşan kaplumbağa sayısı artacak" dedi.

    Melisa ve Sudenaz isimleri verildi
    Uydu takip cihazı yerleştirilerek denize bırakılan kaplumbağalardan birine İngiltere'den gelen küçük bir kızın isminin verildiğine işaret eden Güvençer, "Bu küçük güzel kızımızın anısına kaplumbağalardan birine 'Melisa' ismini koyduk. İkincisine de 'Sudenaz' diyelim. İnşallah kaplumbağalarımız dolaştıkları Akdeniz kıyılarına bizlerin selamını götürsünler, oralardan da bizlere iyilikler getirsinler" diye konuştu.

    DEKAMER sorumlusu Yakup Kaska ise merkezin yaptığı çalışmalarla hem Türkiye'de hem de uluslararası alanlarda isimini duyurduğunu söyledi.

    Haberin devamına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu