YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 31 Temmuz 2013

Yunuslar eğlence unsuru olmayacak

  • 30 Temmuz 2013 Ntvmsnbc
    Hindistan'da başlatılan bir kampanya sonucunda 'insan olmayan birey' ilan edilen yunuslar, artık eğlence amaçlı alıkonulamayacak.

    Yunuslar, gelişmiş benlik duygusuna sahip, özgürlüğüne düşkün, çok zeki ve güçlü hayvanlardır; bu yüzden intihar etmeye karar vermedikçe kolay kolay ölmezler. Ancak intihar etmeye karar veren bir yunusu kimse kurtaramaz!

    Yunus parklarında ölen yunusların sadece özgürlüklerini kaybettikleri için değil, aynı zamanda o havuzlarda oluşan yoğun ses dalgalarının yarattığı gürültüden çıldırıp intihar ettikleri açıklandı.Yapılan şikayetler sonucunda bir kaç yer kapatılsa da ruhsatsız olarak tekrar çalışmaya başlayan yerler olduğu belirtildi.

    Hindistan, geçtiğimiz günlerde resmi olarak yunusları ‘insan olmayan bireyler’ olarak tanıdı. Bu karar sonucunda yunuslar da insanların sahip olduğu iddia edilen hayatta kalma ve özgür bir şekilde hayatını sürdürme hakkından faydalanabilecek. Bu karar sonucu Hindistan’daki tüm yunus parklarının kapatılması bekleniyor.

    Hindistan Çevre ve Orman Bakanlığı tüm ilgili mercilere yunus parklarının yasaklanması ve eğlence sektöründe kullanılan yunuslarla ilgili gerekli çalışmaların bir an önce başlatılması çağrısı yaptı.

    Hükümetin bu kararı Kerala eyaletinde haftalardır devam eden ‘Yunus Parkları Kapatılsın’ protestolarının ardından geldi. Hindistan’da bu yıl içinde gerek yunuslar gerek diğer memeli hayvanların sergilendiği pek çok park açılmıştı. Hayvan hakları avukatları hükümetin kararının memnuniyet verici olduğunu açıkladılar.

    Haberin devamına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu