YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2013

İzmir Körfezi'ni Deniz Süpürgesi Temizleyecek

  • 29 Temmuz 2013 Energy World
    İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin İzmir Körfezi'ni temizleme çalışmalarında kullanacağı yeni deniz süpürgesi denize indirildi.

    İstanbul Tuzla Tersanesi'ndeki yapım süreci, belediye yetkililerinin tersaneye her ay ziyaretleriyle denetim altında ve titizlikle devam etti. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aysel Özkan ile Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Yıldız Yılmaz'ın gözetiminde Tuzla'da denize indirilen yeni deniz süpürgesinin, ağustos ayında İzmir'e gelerek körfezi süpürmeye başlayacağı bildirildi.

    Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Körfez Denetim Ekibi, deniz yüzeyinde çeşitli sebeplerle biriken katı, sıvı, yağ ve petrol türü atıkları, halen kiralık deniz süpürgesi ve belediyeye ait 8,5 metrelik Çevre-1 gemisiyle düzenli olarak temizliyor. Yüzeydeki kirliliğe 25 kişilik kara ekibiyle müdahale eden ve dereler yoluyla kirlenen körfezi temiz tutmak için büyük çaba harcayan belediye, yeni gemiyle birlikte su yüzeyindeki çöpleri daha etkili bir şekilde toplayacak.

    Yeni deniz süpürgesinin adı, "Mavi Körfez-2" olarak belirlendi. Boyu 12 ve eni 4,5 metre, çelik konstrüksiyon çifti gövdeli (katamaran) olarak inşa edilen süpürgenin yüksüz su derinliği en fazla 60 cm., tam yüklü olarak 95 cm. olacak.

    Haberin devamına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu