YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 18 Temmuz 2013

Ağaç dikmeyene oturma raporu verilmeyecek

  • 17 Temmuz 2013 Ntvmsnbc
    Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, Çeşme'de her ev sahibinin oturma raporu alabilmek için ağaç dikmek zorunda olduğunu söyledi.

    Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, ilçede yeni yapılan konutlara oturma raporu alınabilmesi için "ağaç dikme şartı"nın getirildiğini bildirdi.
        
    Tütüncüoğlu, yaptığı açıklamada, ağacı ve yeşili korumak için mücadele ettiklerini, belediye tarafından belirlenen imar kurallarının ilçenin yeşil kalabilmesini sağlayacak doğrultuda geliştirildiğini ve uygulandığını belirtti. Çeşme'de son 20 yıldır yapılan her evin bahçesinin olduğunu bildiren Tütüncüoğlu, açıklamada şu ifadelere yer verdi:
        
    "Çeşme'deki her ev sahibi, oturma raporu alabilmek için evin inşaat alanında kalan bölümün dışındaki arsasının her 40 metrekaresi için bir ağaç dikmek zorunda. SİT alanlarında bu 25 metrekareye bir ağaç olarak değişiyor. Dikilecek ağaçların da belli bir standardı var. Süs ve çalı türevindeki ağaçlar geçerli sayılmıyor. Dikilecek ağaç cinslerinin belli bir yükseklik ve genişliğe ulaşan türlerden seçilmesi gerekiyor."

    Haberin devamına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu