YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 16 Temmuz 2013

Üzerinde yürüyerek elektrik üreten zeminler geliştirildi

  • 16 Temmuz 2013
    Attığımız adımlar tüm dünyanın elektrik ihtiyacını giderebilir. En azından tutkulu bir girişimci olan Lawrance Kemball-Cook böyle düşünüyor.

    Dünyanın karşı karşıya olduğu enerji problemi son derece ciddi. Bu denli kritik bir problemin çözümünün de bir hayli karışık olmasını beklemek normal. Ancak çözümün karmaşık olması şart değil, mesela attığımız adımlar tüm dünyanın enerji problemini çözebilir. En azından tutkulu bir girişimci olan Lawrance Kemball-Cook böyle düşünüyor.

    27 yaşındaki girişimci Kemball-Cook’un şirketi Pavegen Systems, insan adımlarıyla elektrik üreten zeminler geliştirdi. Zeminin üreteceği elektrik, üzerindeki insanın ağırlığına ve attığı adımlara göre artıyor. Elektrik üretiminin başlaması için ise zeminde en az 5 mm hareket etmek gerekiyor.

    Kemball-Cook’un geliştirdiği bu zeminler tren istasyonları, alışveriş merkezleri, parklar ve ofisler hedef alınarak dizayn edildi. Üstelik birçok farklı alanda da testleri yapıldı; bunların arasında geçen yıl Londra’da düzenlenen Olimpiyat Oyunları da var.

    Geçtiğimiz yıl, Pavegen zeminleri Olimpiyat Oyunları’nın düzenlendiği stadyuma giden bir alt geçide yerleştirildi. 1 milyondan fazla insan bu zeminlerin üzerinden geçti ve gün boyunca alt geçidin ışıklandırılması için ihtiyaç duyulan enerji fazlasıyla üretildi. Alt geçit bir gün boyunca hiçbir enerji kaynağı tarafından beslenmeden ışıklandırıldı.

    Haberin devamına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu