2 Temmuz 2013 T.C. Çevre ve Şehircilik BakanlığıÇevre bilincini çocuklara erken yaşta kazandırmak isteyen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, “Temiz Türkiye’m Çevre Çiçekleri Projesi” kapsamında Mart ayından bu yana yaklaşık 76 bin öğrenciye tiyatro gösterisi düzenledi. Türkiye genelindeki 14 ayrı belediye ile yürütülen proje kapsamında 93 bin ilkokul 4. sınıf öğrencisine çevre müfettiş kartları dağıtıldı.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, “Temiz Türkiye’m Çevre Çiçekleri Projesi” kapsamında ilkokul 4. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlediği “Çevre Çiçekleri Tiyatro” gösterileri ile 4 ayda yaklaşık 76 bin çocuğa ulaştı. 93 bin öğrenci ise Türkiye’de bir ilk olan “Çevre Müfettişi” kimlik kartlarının sahibi oldu.
İlk kez Üsküdar’da başlayan “Çevre Çiçekleri Tiyatro” gösterileri ile bakanlık, çocukların çevre konusunda erken yaşta bilinçlenmesini tiyatro ile anlatmaya çalışıyor.
Tiyatro, Türkiye genelinde İstanbul’da Küçükçekmece, Bağcılar, Esenler, Üsküdar, Fatih Ankara’da Altındağ, Keçiören, Sincan, Gaziantep, Adapazarı, Trabzon, Adıyaman, Uşak ve Bilecik’te sahnelendi.
Gösteriler Türkiye geneline yayılacakYeni eğitim döneminde de devam edecek projenin tüm Türkiye’ye geneline yayılmasını hedeflediklerini kaydeden Bakan Bayraktar, “Sergilenen tiyatro gösterisi öncesinde Bakanlık tarafından “Çevre Müfettişi” kimliklerine kavuşan öğrenciler, gördükleri çevre sorunlarını yetkililere bildirecekler. Çevrenin korunması ve geliştirilmesinde karşılaştıkları sorunları aktarmakla görevli olan çevreci müfettişler sayesinde, çevre sorunlarının önüne geçilmesini hedefliyoruz. Minik müfettişlerimiz ayrıca Bakanlık ve belediyeler tarafından belirlenen hizmetlerden öncelikli olarak yararlanabilecekler” dedi.
Haber Kaynağı: Çevre ve Şehircilik Bakalığı
Yeni bir araştırmaya göre, gençler okyanusun iklim değişikliğindeki kritik rolünü kabul etse de onu...
Küresel ısınmaya sebep olan karbondioksit yoğunluğundaki artışın 2024’te rekor seviyeye ulaştığı...
Aşırı hava olayları, biyoçeşitlilik kaybı ve ekosistem çöküşü gibi sorunlar, önümüzdeki on yıl en...
Mikroplastiklerin solunan hava, içilen su ve tüketilen gıdalar yoluyla vücuda girerek sindirim, ve...
Dünya genelinde çatışmalar, ekonomik krizler ve iklim değişikliği, milyonları açlık ve yetersiz yüz...
Gerçek boyutlu kuklalarla yola çıkan “The Herds” projesi, iklim krizinin zorunlu göçlere etkisini...
Hawaii’de keşfedilen deniz mantarları, plastik tüketme yetenekleriyle okyanusların geleceğine dair...
İklim değişikliği, uzaydaki koşulları da etkileyerek uydular için kullanılabilir alanın daralmasına...
TSKB ev sahipliğinde gerçekleşen atölyeye bu yıl çeşitli bölümlerden...
TSKB, depremden etkilenen firmaların yeşil yatırımlarını desteklemek...
Çevre için 5 basit öneri
Çevreci yaklaşımlar sayesinde dünyanın daha iyi bir yer halini alması mümkün.
Daha iyi bir dünya için yapay zekâ
Çocuklarımıza daha güzel bir dünya bırakabilmek için teknolojiden nasıl yararlanırız?
Enerji Verimliliği
Enerji verimliliği projelerini destekleyerek dünyanın geleceğine yatırım yapıyoruz.
Kutup ayılarının nesli tükeniyor mu?
Kuzey Kutbu'nda deniz buzlarının hızla erimesi, kutup ayılarının neslinin 80 yıl içinde tükenmesine yol açabilir.
"cevreciyiz.com Türkiye’nin sürdürülebilir bankası TSKB tarafından desteklenmektedir. "
Copyright © 2013