YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 02 Temmuz 2013

Çocuklar Çevreyi Denetliyor

  • 2 Temmuz 2013 T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı
    Çevre bilincini çocuklara erken yaşta kazandırmak isteyen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, “Temiz Türkiye’m Çevre Çiçekleri Projesi” kapsamında Mart ayından bu yana yaklaşık 76 bin öğrenciye tiyatro gösterisi düzenledi. Türkiye genelindeki 14 ayrı belediye ile yürütülen proje kapsamında 93 bin ilkokul 4. sınıf öğrencisine çevre müfettiş kartları dağıtıldı.

    Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, “Temiz Türkiye’m Çevre Çiçekleri Projesi” kapsamında ilkokul 4. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlediği “Çevre Çiçekleri Tiyatro” gösterileri ile 4 ayda yaklaşık 76 bin çocuğa ulaştı. 93 bin öğrenci ise Türkiye’de bir ilk olan “Çevre Müfettişi” kimlik kartlarının sahibi oldu.

    İlk kez Üsküdar’da başlayan “Çevre Çiçekleri Tiyatro” gösterileri ile bakanlık, çocukların çevre konusunda erken yaşta bilinçlenmesini tiyatro ile anlatmaya çalışıyor.

    Tiyatro, Türkiye genelinde İstanbul’da Küçükçekmece, Bağcılar, Esenler, Üsküdar, Fatih Ankara’da Altındağ, Keçiören, Sincan, Gaziantep, Adapazarı, Trabzon, Adıyaman, Uşak ve Bilecik’te sahnelendi.

    Gösteriler Türkiye geneline yayılacak
    Yeni eğitim döneminde de devam edecek projenin tüm Türkiye’ye geneline yayılmasını hedeflediklerini kaydeden Bakan Bayraktar, “Sergilenen tiyatro gösterisi öncesinde Bakanlık tarafından “Çevre Müfettişi” kimliklerine kavuşan öğrenciler, gördükleri çevre sorunlarını yetkililere bildirecekler. Çevrenin korunması ve geliştirilmesinde karşılaştıkları sorunları aktarmakla görevli olan çevreci müfettişler sayesinde, çevre sorunlarının önüne geçilmesini hedefliyoruz. Minik müfettişlerimiz ayrıca Bakanlık ve belediyeler tarafından belirlenen hizmetlerden öncelikli olarak yararlanabilecekler” dedi.

    Haber Kaynağı: Çevre ve Şehircilik Bakalığı

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu