YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 10 Temmuz 2013

Kültür yatırımları ve kazılar durdu

  • 9 Temmuz 2013 Cumhuriyet
    Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ait ihale edilmiş işlere hakediş ödemeleri ile kazı ödenekleri verilmlediği için bütün çalışmalar durma noktasına geldi. Ödemeler için yeni ihale yönetmeliğinin yürürlüğe girmesi bekleniyor.

    Antalya'nın Demre İlçesi'nde geçen yıl yapımına başlanılan Likya Müzesi inşa ve restorasyon projesi, yüklenici firmanın hak edişlerini alamaması nedeniyle durduruldu. Demre’deki Myra- Andriake ve Kumluca’daki Rodiapolis antik kazıları için de henüz izin çıkmadığı için çalışmalara başlanamadı.

    Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ali Şahin bir ekiple geçen hafta bölgeyi ziyaret etti. Müze inşaatını yapan firmanın yetkilileri de inşaatın yüzde 42’sinin fiili olarak gerçekleştiğini ancak buna karşın hakedişlerinin yüzde 27’sini alabildiklerinden yakındı. Şahin, kısa süre içinde ödemelerin yapılacağını sandığını belirtti.

    Müsteşar Şahin ödemelerin askıya alınmasının ihale yasasındaki yeni yönetmeliğin henüz yürürlüğü girmemesini gösterdi. Şahin, “Yeni yönetmelik çok yakında çıkacak, o bekleniyor. Çıkmadığı için Türkiye’deki ihaleli tüm işler durduruldu” dedi.

    Myra Kazı Başkanı Akdeniz Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Nevzat Çevik, “4 yıldır devam eden Myra kazısı için henüz izin gelmedi. Bizde bekliyoruz. Bildiğim kadarıyla Kumluca’daki Rodiapolis kazısı için de henüz izin gelmedi” dedi. Prof. Çevik, müze inşaatın da ödeneği yüzünden durduğunu ancak birkaç ay gibi bir gecikme olacağını sandığını belirterek, “Likya müzesi çok özel bir müze olacak. 2014 başında devreye sokabilirsek çok iyi olur. Bu proje prestij bir proje” diye konuştu.

    Haberin devamına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu