YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 05 Temmuz 2013

Filli Boya Yalıtım ve WWF Türkiye Turu’nu tamamladı

  • 3 Temmuz 2013 Enerji Günlüğü
    Küresel iklim değişikliği dünyamızı tehdit ediyor. Petrol, doğalgaz ve kömür gibi fosil yakıtların kullanımından açığa çıkan sera gazlarının atmosferde birikmesi iklim değişikliğine neden oluyor.

    Küresel ölçekte ortalama sıcaklık geçtiğimiz yüzyıl içinde 0,7 °C kadar arttı. 2°C`lik artışın ise gezegenimizi geri dönüşü olmayan felaketlere sürükleyeceği öngörülüyor. Türkiye ise, küresel iklim değişikliğinin etkilerinden en fazla zarar görecek ülkeler arasında yer alıyor. İklim değişikliği Türkiye`yi kuraklık, tarımda ve turizmde gelir kaybı, orman yangınlarında artış, biyolojik çeşitliliğin kaybı olarak etkileyecek. Filli Boya Yalıtım, tüm bu olumsuz işaretler karşısında sessiz kalamayarak başlattığı bilinçlendirme yolculuğunun ilk yılını tamamladı.

    Tüm bu tehlikelere karşı geç olmadan harekete geçmek adına, Filli Boya Yalıtım Grubu –Capatect markası ve WWF Türkiye, “DAHA İYİ BİR DÜNYA” projesini başlattı. Türkiye’yi adım adım gezerek,  iklim değişikliği ve enerji verimliliği konusunda farkındalık yaratmak, Karbon Ayak İzi’mizi azaltmak için ısı yalıtımı başta olmak üzere alabileceğimiz önlemler hakkında kamuoyunu bilgilendirdi.

    Proje kapsamında son 1 yıl içerisinde Konya, Bursa, Erzurum, Isparta, Trabzon ve İzmir’de Belediyelerin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlükleri’nin, Mimarlar Odalarının, Makine Mühendisi, İnşaat Mühendisi ve Elektrik Mühendisi Odalarının, Sanayi ve Ticaret Odaları’nın ve üniversitelerin işbirliği ile seminerler gerçekleştirildi. Bu seminerlerde hem küresel iklim değişikliğinin küresel, ulusal ve bölgesel ölçekteki etkileri, hem de binalarda enerji verimliliği ve ısı yalıtımı gibi alınabilecek en başlıca önlemler tartışıldı.

    Haberin devamına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu