YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 01 Temmuz 2013

Enerji Etkinliği İle Enerji Verimliliği Ve Tasarrufu Vurgusu Yapıldı

  • 30 Haziran 2013 Enerji Gazetesi
    Karşıyaka Belediye’si vatandaşları bilgilendirmek amacıyla bir dizi etkinlik düzenledi. Her yıl olduğu gibi, bu yıl da, bir dizi etkinlikle, Avrupa Birliği Sürdürülebilir Enerji Haftası’nı kutlandı.

    Düzenlenen etkinliklerde, enerjinin doğru kullanımı ve tasarrufu konusunda farkındalık yaratılması amaçlandı. Hazırlanan pankartlarla vatandaşlar bilgilendirildi. Belediye önünde kurulan stantta verimli enerji kullanımını içeren broşürler, özel tasarlanan anahtarlıklar halka dağıtıldı. Karşıyaka Belediye Binası girişinde ise, asansör yerine merdiven kullanımını özendirmek için yeşil ayak izi çıkartmaları yapıştırıldı.

    Karbondioksit gazı salınımını azaltmayı hedefleyen Avrupa’da 4 binden fazla üyesi bulunan Belediye Başkanları Sözleşmesi’ne (Covenant Of Mayors) Türkiye’den ilk imza atan yerel yönetimin Karşıyaka Belediyesi olduğunu belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “Sözleşmeye imza atan belediyeler, 2020'yılına kadar havadaki karbondioksit oranını yüzde yirmi oranında azaltmayı taahhüt ediyor.

    Haberin devamına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu