YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 16 Mayıs 2013

Bisiklet Yolları Ticareti Arttırıyor

  • 16 Mayıs 2013 cevreciyiz.com
    New York'ta yapılan bir araştırmaya göre, caddelerde bisikletler için ayrılan şeritler, cadde üzerindeki dükkanların gelirini arttırıyor.

    ABD'nin New York şehrinde, Manhattan bölgesinde bulunan 8. ve 9. Caddelerde bisikletler için ayrılan şeritlerle ilgili yapılan araştırmada çarpıcı sonuçlar elde edildi. New York Şehri Ulaştırma Bölümünün hazırladığı raporda bisiklet kullanımının caddelerdeki etkileri ayrıntılı bir şekilde incelendi.

    Bisiklet yollarının ticareti gerileteceği, trafiği arttıracağı ve daha çok kazaya sebebiyet vereceği gibi yargılara ışık tutan rapor, bu görüşlerin tam tersinin gerçekleştiğini ortaya koydu.

    Raporda açıklanan rakamlara göre, bisiklet yolları sayesinde yayalar caddeleri daha çok kullanmaya başladı ve trafik yoğunluğu azaladı. Caddelerde yaşanan kazalarda %35-58 arası azalma olurken, caddelerdeki dükkanlardan yapılan alışverişlerde ise %49 artış olduğu belirlendi.

    Raporda sadece otobüslere ayrılan yollar, genişletilmiş yaya alanları gibi konularla ilgili araştırmaları okumak da mümkün. Raporun tamamına ulaşmak için buraya tıklayın.

    Haber Kaynağı: Tree Hugger

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu