3 Mayıs 2013 CumhuriyetMarmaris'in doğal güzelliğinin en önemli kaynaklarından palmiye ağaçları, "Kırmızı palmiye böceği" zararlısı nedeniyle yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.
Marmaris Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nazif Çiftçi, literatürdeki adı "Rhynchophorus Ferrugineus" olan ve halk arasında "Kırmızı palmiye böceği" adıyla bilinen canlının daha önce çevre ilçelerde görüldüğünü ancak Marmaris'te ilk defa rastladıklarını söyledi. Vatandaşların başvurusu üzerine Muğla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü uzmanlarının Marmaris'te inceleme yaptığını anlatan Çiftçi, birçok ağaçta zararlı böceğin tespit edildiğini kaydetti.
Sorunun ciddiye alınması gerektiğini dile getiren Çiftçi, "Kırmızı palmiye böceğinin yayılmasını önlemek için müdürlük olarak gerekli tedbirleri almaya çalışıyoruz. Bu konuda ilgili bütün kurumların üzerine düşeni yapması gerekiyor. Bölgedeki binlerce palmiye ağacı yok olma tehdidiyle karşı karşıya" dedi. Böcek konusunda herkesi bilgilendirmeye çalıştıklarını ifade eden Çiftçi, ilk etapta Güney Ege Turistik Otelciler ve İşlemeciler Birliği üyeleriyle toplantı yapacaklarını dile getirdi. Çiftçi, bahçelerinde palmiye bulunan otelcilere olayın ciddiyetini anlatarak gerekli önlemleri almaları konusunda uyarıda bulunacaklarını vurguladı.
Haberin devamına ulaşmak için tıklayınız.
Danimarka’da tarım arazilerinin yüzde 10’u orman ve doğal yaşam alanlarına dönüştürülecek.
İklim dengesi için okyanus akıntısının çöküş riskini azaltmak adına karbon salımını azaltmalı,...
COP29, iklim krizine karşı verilen sözlerin ötesine geçip, bu taahhütlerin nasıl finanse ve için...
Kara Rapor 2024’e göre, Türkiye’de nüfusun %92’sinden fazlası Dünya Sağlık Örgütü standartlarının...
İklim değişikliği, uzaydaki koşulları da etkileyerek uydular için kullanılabilir alanın daralmasına...
İklim değişikliği, küresel ekosistemleri dönüştürerek hava koşullarından su döngülerine, biyolojik...
Yeni bir araştırmaya göre, gençler okyanusun iklim değişikliğindeki kritik rolünü kabul etse de onu...
Küresel ısınmaya sebep olan karbondioksit yoğunluğundaki artışın 2024’te rekor seviyeye ulaştığı...
TSKB ev sahipliğinde gerçekleşen atölyeye bu yıl çeşitli bölümlerden...
TSKB, depremden etkilenen firmaların yeşil yatırımlarını desteklemek...
Çevre için 5 basit öneri
Çevreci yaklaşımlar sayesinde dünyanın daha iyi bir yer halini alması mümkün.
Daha iyi bir dünya için yapay zekâ
Çocuklarımıza daha güzel bir dünya bırakabilmek için teknolojiden nasıl yararlanırız?
Enerji Verimliliği
Enerji verimliliği projelerini destekleyerek dünyanın geleceğine yatırım yapıyoruz.
Kutup ayılarının nesli tükeniyor mu?
Kuzey Kutbu'nda deniz buzlarının hızla erimesi, kutup ayılarının neslinin 80 yıl içinde tükenmesine yol açabilir.
"cevreciyiz.com Türkiye’nin sürdürülebilir bankası TSKB tarafından desteklenmektedir. "
Copyright © 2013