YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 29 Nisan 2013

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun galibi Mustafa Sayar

  • 28 Nisan 2013
    49. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, 121 kilometrelik İstanbul-İstanbul etabı ile sona erdi. Genel klasmanda Torku Şekerspor'dan Mustafa Sayar birinci oldu.

    49. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu bugün koşulan 121 kilometrelik İstanbul-İstanbul etabı ile sona erdi. Etabı Argos Shimano takımından Marcel Kittel 2 Saat 43 dakika 45 saniye ile kazanırken, ikinciliği Astana'dan tekerlek farkı ile Andrea Guardini, üçüncülüğü de Omega Pharma-Quick Step Takımından Fenn Andrew elde etti. Genel Ferdi Klasmanda Konya Torku Şekerspor'lu Mustafa Sayar büyük bir başarı göstererek birinci oldu ve Turkuaz Mayo'nun sahibi oldu. Türkiye Güzellikleri (Beyaz) Mayosu Katusha takımından Ignatyev Mikhail'in, Sprint Mayosu (Yeşil) Lotto Belisol Takımından Andrei Greipel'in, Tırmanış Mayosu (Kırmızı) Konya Torku Şekerspor'dan Serguei Gretchny'in oldu.

    Cumhurbaşkanı Finiş Alanında
    Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Abdullah Gül daha önceki yıllarda olduğu gibi start ve finiş alanında bulunuşuna bir yenisini daha ekledi. Abdullah Gül eşi Hayrinnüsa hanımefendi ile Caddebostan'daki finiş alanına gelerek bizzat kendi adına düzenlenen bu büyük organizasyonu onurlandırdı. Abdullah Gül ile birlikte, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'da finiş alınana gelen önemli isimlerdi. Gül, Kılıç ve Baykan dereceye giren sporculara ödüllerini verdiler.

    Yarışın Cereyanı
    Saat 12.35'te Sultanahmet Meydanı'nda verilen fodeparla birlikte bisikletçiler halkın büyük ilgisiyle birlikte Cankurtaran alt geçidini geride bırakarak, Sahil Yolu'ndaki Kennedy Caddesi'ne indiler. Burada resmi start verildi ve 175 sporcu İstanbul-İstanbul etabına başladı. 21 Nisan'da 193 bisikletçinin start almasıyla başlayan Tur'u böylece bugüne kadar çeşitli kaza ve sakatlıklar dolayısıyla 18 bisikletçi terk etmiş oldu.Sirkeci geçilirken ilk kaçış oldu..Beyaz Mayo'nun sahibi Ignatyev, atak yaptı. Onu Novo Nordsik Takımından Megias leal Javier ile, Jobs Vanti Takımından Verraes Benjamin takip etti. Bu grup ana grupma arasını 3 dakika 50 saniye kadar açtı. Ignatyev sanki bir etap kazanmak istercesine gittikçe artan bir tempo ile pedal çevirdiği görüldü.Onlarında hemen arkasına Caja Rural'dan Moreno  Allue yerleşti.

    Haberin devamına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu