YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 05 Nisan 2013

"Gençlerin Önderliğinde, Yetişkinlerin Rehberliğinde"

  • Dalından Taze Koparılmış Organik Fikirleriyle Yeni Bir Gençlik Derneği - Üniversite Toplum Derneği (ÜTD)
    4 Nisan 2013, Ankara
    Zeynep Talu

    Üniversite Toplum Derneği (ÜTD), ülkemizdeki gençlik sivil toplum kuruluşları ya da oluşumları açısından eksikliği hissedilen ve Türkiye merkezli uluslararası bir gençlik örgütlenmesini ülke çapında hayata geçirmek amacıyla kurulmuş bir dernek. Kuruluş süreci Nisan 2011’de Başkent’te başlayan Derneğin 1.Genel Kurulu 12 Ağustos 2013’de yapıldı ve çalışmalar başladı.

    ÜTD’nin temel amacı üniversitelerle toplum arasında bağ kurulmasını sağlamak. İlkeleri; katılımcı ve şeffaf yönetim. ÜTD’nin hedefleri arasında üniversite ve toplum arasındaki kültürel ve bilimsel ağları oluşturmak, üniversitelerin topluma, toplumun da üniversiteye açık olması için projeler geliştirmek ve bunu sadece gönüllülük temelinde ve takım ruhu ile gerçekleştirmek var. Derneğin Parolası; “Gençlerin Önderliğinde, Yetişkinlerin Rehberliğinde”. Dernek üyeleri, fikirlerini organik, eğitimlerini ve projelerini dalından taze koparılmış ürünler olarak tanımlıyorlar.

    ÜTD’nin bugüne kadar yapmış olduğu projeler ve aktivitelerden bazıları şunlar: Yaygın Eğitim ve Gençlik Merkezi ve ÜTD’nin gönüllüleriyle Mamak’ta Her Eve Müzik Projesi, ÜTD Felsefe Buluşma Etkinliği ve Proje Yazma ve Başvuru Formu Elementleri Eğitimi.

    Dernek 6 Nisan 2013 Cumartesi günü Ankara’da, kendi Genel Merkezinde (Bestekar Sokak 28/8 Tunalı Hilmi Caddesi/Çankaya, saat 19.00)  yeni bir etkinlik olarak Halk Pazarı kuruyor. Halk Pazarı herkese ve toplumun tüm kesimlerine açık bir aktivite.

    Zeynep Talu
    Çevreciyiz Haber
    4 Nisan 2013, Ankara

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu