YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 13 Mart 2013

Arı ölümleri araştırılıyor

  • 2 Mart 2013 Cumhuriyet
    Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği (TAB) Yönetim Kurulu Üyesi Cafer Kaba, Tarsus ilçesinde bilinçsiz ilaçlama nedeniyle yaşanan arı ölümlerine ilişkin, ''Tarım ilaçlarının arılara zarar verdiği bilincini arazi sahipleri ile çiftçilerimize mutlaka kazandırmalıyız'' dedi.

    Kaba, yaptığı açıklamada, Mersin'in Tarsus ilçesinde bilinçsiz ilaçlama nedeniyle çok sayıda arının telef olmasının üzüntü verici olduğunu söyledi.

    Tarım ilaçlarının, ziraat mühendisleri aracılığıyla reçete karşılığında verilmesi gerektiğine vurgu yapan Kaba, tarım ilaçlarının arılara zarar verdiği bilincini, arazi sahipleri ile çiftçilere mutlaka kazandırılması gerektiğini söyledi.

    Kaba, bu uygulama yapıldıktan sonra bir sıkıntı yaşanmayacağını ifade ederek, ''Bu, münferit, bölgesel bir şeydir. İnşallah en kısa sürede düzelir. Bizim bölgede büyük ölçüde ölümlere neden olacak bir şey yaşanmadı. Arıcılar ve çiftçiler, bu konuda yavaş yavaş bilinçleniyor'' diye konuştu.

    Karadeniz Bölgesi'nde bu tür ilaçların kullanılmadığına dikkati çeken Kaba, çiftçilerin araziyi ilaçlamadan önce bölgedeki arıcıları uyarması halinde arıcıların da ona göre tedbir alacağını vurguladı.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu