YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 22 Şubat 2013

Enerji tasarrufu çetesine dikkat!

  • 19 Şubat 2013 Energy World
    Kendilerini Enerji Bakanlığı personeli olarak tanıtan dolandırıcılar, “Yüksek gelen elektrik faturalarını düşüreceğiz” deyip vatandaşları ikna ederek kredi kartı bilgilerini aldı. Vatandaşlardan gelen şikâyetler üzerine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı da harekete geçti.

    Böyle bir cihaz yok!
    Vatan Gazetesi'nde yer alan habere göre, Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanı Taner Yıldız, “Bakanlığımız kurum ve kuruluşlarıyla birlikte enerji verimliliğini ülke genelinde yaygınlaştırmaya çalışırken, bazı uyanık kişiler bu konuyu istismar ederek bazı ürünler satıp haksız kazanç elde etmeye çalışıyorlar” dedi ve ekledi: “Bakanlığımız tarafından desteklenen ve onaylanmış bu tür cihazlar bulunmamaktadır. Bu durumla karşılaşan vatandaşlarımızın en yakın emniyet birimine başvurmaları ya da savcılığa suç duyurusunda bulunmaları gerekiyor. Sahtekârlara inanmayın.”

    Şikayet yağıyor
    Elektrik zamları sonrası ortaya çıkan yüklü faturalar bazı uyanıklar için gelir kapısı oldu. ‘Tasarruf cihazı alın elektrik faturanızı düşürün’ sloganıyla yüzlerce aileye cihaz satan dolandırıcıların sayısının her gün artıyor. Enerji Bakanlığı Bilgi Edinme Birimine son dönemde bu konuda çok sayıda şikâyet ulaşıyor.

    Gelen e-postaların önemli bir bölümünü kendilerini bakanlık personeli olarak tanıtıp evlerde elektrik faturalarını düşüreceği iddiasıyla sözde “Elektrik Tasarruf Cihazları” satanlar oluşturuyor. Dolandırıcılar vatandaşların kredi kartı numaralarını istiyor ve para çekerek mağdur ediyor.

    Olmayan müdürlüğün olmayan uzmanı!
    Dolandırıcılar vatandaşı kandırmak için Enerji Bakanlığı’nda hiç olmayan müdürlüklerin adını veriyor. Bir vatandaş Enerji Bakanlığı’na yaptığı şikayette durumu şöyle anlatıyor: “Kendisini TEDAŞ Elektrik Tasarruf Merkezi adlı birimden aradığını belirten bir kişi aylık fatura ödemelerimizden tasarruf edebileceğimizi söyledi. Enerji Bakanlığına bağlı böyle bir merkez ve elektrik faturalarının az gelmesi adına çalışmalarınız var mı?”

    Elektrik çeteleri bir başka vatandaşa ise kendini Elektrik Tasarrufları Genel Müdürlüğü’nden arayan bir uzman olarak tanıttı. Böyle bir müdürlüğü ilk kez duyanlar Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na şikayet mesajı gönderdi.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu