YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 19 Şubat 2013

New York'ta strafor kap kullanımına yasak

  • 16 Şubat 2013 Radikal
    New York'taki alışveriş merkezleri ve restoranlarda strafor kap yerine daha çevreci ambalaj maddeleri kullanılması için Kent Konseyi'ne öneride bulunuldu.

    New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg, Kent Konseyi'ne yiyecek satışları sırasında strafor kap kullanılmasını yasaklayan öneride bulundu.
    Konseye, strafor gıda ambalajlarının geri dönüşüm maliyetlerini ton başına 20 dolar artırdığını anlatan Bloomberg, bunun da vergi mükelleflerine yansıdığını anımsattı. Bloomberg, New York'taki alışveriş merkezleri ve restoranlarda strafor kap yerine daha çevreci ambalaj maddeleri kullanılması gerektiğinin altını çizdi.

    Doğada yok olması neredeyse imkansız olan strafor kapların New York'ta kullanımının yasaklanması, Bloomberg'in uzun sure önce başlattığı 'yeşil girişim'in bir parçası olarak kabul ediliyor. Buna göre, 2017 yılına kadar New York'taki geri dönüşüm oranı ikiye katlanarak yüzde 30 seviyesine çıkacak. Bloomberg daha önce de trans yağ, büyük meşrubat şişesi kullanımı ve barlarda sigara içilmesini yasaklayan çalışmalara imza atmıştı.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu