13 Şubat 2013 RadikalNASA, Türkiye'nin de içinde bulunduğu bölgede tatlı su kaybının alarm verici düzeyde olduğunu açıkladı.
Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Araştırmaları Merkezi NASA'nın, Amerikan Jeofizik Birliği'nin dergisi “Water Resources Research”de yayımlanacak araştırmasında, Ortadoğu 'da kötü yönetim, yeraltı suyuna artan talep ve 2007 yılındaki kuraklığın etkileri nedeniyle neredeyse Lut Gölü büyüklüğünde tatlı suyun kaybedildiği belirtildi.
Araştırmacılar, Türkiye , Suriye, Irak ve İran 'da Dicle ve Fırat nehirleri havzası boyunca yer alan bölgelerdeki tatlı su rezervlerinin, toplam tatlı su depolarının 144 kilometreküpünü kaybettiğine dikkati çekti.
2003 yılından başlayarak 7 sene boyunca çift uydudan elde edilen verilerin incelendiği araştırmada, bu kaybın yüzde 60'ının, yeraltı sularının pompayla boşaltılmasından, beşte birinin de azalan kar yığınları dahil olmak üzere kuraklığın etkilerinden kaynaklandığı bildirildi.
Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen Su Verimliliği Seferberliği çalışmaları kapsamında su...
İncelenen şekerlerin 100 gramında ortalama 20 bin civarı mikroplastik tespit edildi
Kahramanmaraş'ın doğal güzellikleri arasında yer alan, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin suyu...
Dağlarda kar yerine yağmur yağması afet riskini artırıyor.
Hollanda'nın başkenti Amsterdam'ın belediye meclisi, turist sayısını ve çevre kirliliğini azaltmak...
Avrupa Çevre Ajansı aşırı hava koşullarının 1980'den bu yana Avrupa'da 195 bin kişinin ölümüne...
Depremden etkilenen şehirlerde okul kütüphaneleri açma hedefiyle yola...
TSKB, Türkiye’nin ilk ‘Enerji Verimli Faaliyet Raporu’ olma özelliği...
Çevre için 5 basit öneri
Çevreci yaklaşımlar sayesinde dünyanın daha iyi bir yer halini alması mümkün.
Daha iyi bir dünya için yapay zekâ
Çocuklarımıza daha güzel bir dünya bırakabilmek için teknolojiden nasıl yararlanırız?
Enerji Verimliliği
Enerji verimliliği projelerini destekleyerek dünyanın geleceğine yatırım yapıyoruz.
Kutup ayılarının nesli tükeniyor mu?
Kuzey Kutbu'nda deniz buzlarının hızla erimesi, kutup ayılarının neslinin 80 yıl içinde tükenmesine yol açabilir.
"cevreciyiz.com Türkiye’nin sürdürülebilir bankası TSKB tarafından desteklenmektedir. "
Copyright © 2013