YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 14 Şubat 2013

Avrupa, en iyi çevre çözümlerini arıyor

  • 13 Şubat 2013 Yeşil Ekonomi
    Avrupa Komisyonu, çevreci projeleri teşvik etmek için yeni bir girişim başlattı.

    EurActiv Türkiye

    Avrupa Komisyonu'nun iklim eyleminden sorumlu üyesi Connie Hedegaard, 'Görev: Sevdiğiniz Dünya' adlı bir  girişim başlattı.

    Bu girişimle iklim değişikliğiyle ilgili olarak 'konuşmanın ötesine geçileceğini' belirten Hedegaard, 'Projelerinizi sunarak, sevdiğimiz bir iklimi olan sevdiğimiz bir dünya inşa etmenin hem mümkün, hem de düşük maliyetli olduğunu göstermemize yardımcı olacaksınız. Bu, hayatımızı sıkıcı ve gri de yapmayacak' dedi.

    11 Şubat'tan itibaren üç ay süreyle girişim çerçevesinde AB üyesi ülkelerden kişi ve kuruluşlar, büyüklüğüne bakılmaksızın, düşük emisyona yönelik başarı hikayelerini sunabilecek.

    Komisyon'dan yapılan açıklamada, 'Bu, ulaşım için elektrikli bir bisiklet olabilir, sera gazı emisyonlarını ve enerji faturalarını düşüren yenilikçi bir üretim süreci olabilir, sürdürülebilir binalara ve ısınma sistemlerine yönelik olabilir' denildi.

    Mayıs ve Haziran ayında kampanyanın internet sitesini ziyaret edenler, elemeden geçen projeler için oy kullanabilecek. En popüler on proje arasından üç proje, Hedegaard başkanlığındaki bir heyetle kazanan olarak belirlenecek. Ödüller Ekim ayında verilecek.

    Kampanyanın özellikle Bulgaristan, İtalya, Litvanya, Polonya ve Portekiz'e yoğunlaştığı, bu ülkelerden kazananların projelerinin billboard kampanyasıyla destekleneceği bildirildi.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu