YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 07 Ocak 2013

Kuşadası hayvan hastanesine kavuştu

  • 4 Ocak 2013 Radikal
    Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde, sokak hayvanlarına ücretsiz hizmetleriyle tanınan veteriner Nevzat Yıldızlı tarafından tam teşekküllü hayvan hastanesi açıldı.

    Atatürk Bulvarı’ndaki, 303 Sokak’taki yaklaşık 400 metrekarelik tek katlı binada hizmet verecek olan Kuşadası Hayvan Hastanesi, son teknoloji cihazlarla donatıldı. Verdikleri hizmetlerin sadece üniversitelerin veterinerlik fakültelerinde olduğunu belirten veteriner Nevzat Yıldızlı, "En iyi ve kaliteli bir hizmet anlayışıyla açtığımız hayvan hastanemizde işinde uzman 4 veteriner hekim arkadaşımızla birlikte hizmet veriyoruz" dedi. Yıldızlı şu bilgileri verdi:

    "Hayvan hastanemizde laboratuvar, ameliyathane, röntgen, gözlem odası gibi birçok ünitemiz var. Bünyemizde kurulan laboratuvarda kan tahlili, tüm bakteriyel enfeksiyonlarda, izolasyon, identifikasyon, serolojik yöntemler, klasik ve moleküler tanı metotları kullanılarak en kısa sürede tanı konulmakta ve antibiyotik duyarlılık testleri ile tedavi için uygun antibiyotik saptanmaktadır. Hayvanlarda yaygın olarak görülen viral hastalıklara karşı da ayırıcı tanı, testler ile mümkün olabilmektedir. Deri hastalıklarının en önemli nedenlerinden olan mantar enfeksiyonlarına da deri, kıl ve tırnaktan alınan örneklerin mikolojik muayeneleri ile tanı konabilmektedir. Hayvanları sömürücü etkilerinin yanısıra anemiye, gelişme geriliğine sebep olan parazitlerin tanısı da laboratuvarımızda yapılmaktadır. Ayrıca röntgen görüntüleme ile kemiklerde kırık, anomaliler, karın boşluğunda tümör, yabancı cisim, gaz, idrar yollarında taş, kum, tıkanıklık, solunum yolları hastalıklarının tanısı, diş çürükleri ve diş kökü hastalıkları ile göğüs boşluğu hastalıkları gibi birçok olgunun teşhisinde önemli rol oynamaktadır. Kliniğimizde tüm radyografik incelemeler yüksek frekanslı röntgen cihazımız ile yapılmaktadır."(dha/Latif Sansür)

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu