YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 27 Aralık 2012

Kaçak avlanmanın bedeli

  • 26 Aralık 2012 Ntvmsnbc
    Nesli tehlike altındaki yaban hayvanlarını avlayanlara; ayı için 19 bin, kızıl geyik için 12 bin ve karaca için 3 bin lira para cezası uygulanıyor.

    Kastamonu'nun Şenpazar ilçesinde ormanlık arazide avlanan kaçak ayı avcısı, tuzaklarıyla beraber yakalandı.

    Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü Kastamonu İl Şube Müdürlüğü ve ve Kızılcasu Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, kaçak ayı avı yapıldığı ihbarı üzerine harekete geçti.

    Ekipler, Kızılcasu Göçet mevkisinde ormanlık alanda yaptıkları aramada, kaçak şekilde avlanan ayı avcısı M.K'yi yakaladı. M.K'nin yanında, av tüfeği, 2 kapan, iki büyük boy el yapımı bıçak ve 12 tek kurşun av fişeği ele geçirildi.

    Yapılan incelemede, M.K'nin ormanlık alana çadır kurarak, ayı yakalamak amacıyla 2 kapanı orman içerisinde gazel ve dalların içerisine kurduğu belirlendi.

    Ekiplerin çevrede yaptığı aramada, avlanan herhangi bir av hayvanına rastlamadığı belirtildi. Öte yandan M.K'ye, yasaklanan esas ve usullerine göre avlanma yaptığından dolayı para cezası uygulandığı kaydedildi.

    Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü Kastamonu İl Şube Müdürlüğü, kaçak avlanmalara karşı denetimleri artırdı.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayın.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu