YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 20 Aralık 2012

"Çam kesmeyin fidan dikin"

  • 16 Aralık 2012 Radikal
    TEMA tarafından, yılbaşı için çam kesmek ya da kesilmişini satın almak yerine dikili ağacınız olsun çağrısı yapılarak fidan dağıtıldı.

    Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma, Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Zonguldak Temsilciliği tarafından, yılbaşı için çam kesmek ya da kesilmişini satın almak yerine dikili ağacınız olsun çağrısı yapılarak fidan dağıtıldı.

    TEMA'nın Demirpark Alışveriş ve Yaşam Merkezi işbirliğiyle düzenlediği etkinlikte, 200 adet meşe palamudu ve çam fidanının yanı sıra içinde karaçam tohumu bulunan 300 adet kalem vatandaşlara hediye edildi.

    TEMA İl Temsilcisi Berran Aydan, gazetecilere yaptığı açıklamada, çam, göknar ve ladin gibi ağaç türlerinin yılbaşı kutlaması için kesilmesinin ormanlara büyük zarar verdiğini söyledi.

    Çam ağacı süsleme geleneğinin Türkiye'de de yaygınlaştığına işaret eden Aydan, şunları kaydetti:
    “Herkesi yılbaşında çam fidanı dikmeye çağırıyoruz. Ağaç türlerinin kutlamalarda kullanılmak üzere kesilmesi ormanlara büyük zarar vermektedir. Süslemek için yapay ağaç kullanılmalı. Bir fidanın yetişip ağaç olması en az 10-15 yıl sürmektedir. Birkaç günlük keyif için ağaçlarımıza zarar vermeyelim. Dağıttığımız fidanları ve tohumları çocuklarımızla birlikte dikerek onlara doğa sevgisini kazandıralım. Etkinliğimizde “çam kesmeyin fidan dikin' çağrımızı yineliyoruz.”

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu