YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 12 Aralık 2012

Toprak Dede'ye 'Doğru Yaşam Ödülü'

  • 10 Aralık 2012 Ntvmsnbc
    İsveçli Doğru Yaşam Ödülü Vakfı’nın her yıl verdiği “Doğru Yaşam” Onur Ödülü, bu yıl TEMA Vakfı Kurucu Onursal Başkanı Hayrettin Karaca’ya layık görüldü.

    Toprak Dede Hayrettin Karaca’nın ödülünü, İsveç’in başkenti Stockholm’de düzenlenen ödül töreninde TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Deniz Ataç ve Hayrettin Karaca’nın torunu Kerem Brera birlikte aldı. İsveç Parlamentosu’nda düzenlenen törene hava muhalefeti ve uçak seferlerinin aksaması nedeniyle katılamayan Hayrettin Karaca’nın mesajını, onun adına TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Deniz Ataç katılımcılarla paylaştı:

    Hayrettin Karaca: “Çok mutluyum, teşekkür ederim. Bana sayısız yeni görevler ve misyon verdiniz. Dava arkadaşım Sayın Nihat Gökyiğit’e, TEMA Vakfı’nın 450.000 üyesine ve çalışanlarına teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Doksan yıllık yaşamım boyunca dünyanın birçok yerine gittim, ülkelerdeki tüm renkleri ve güzellikleri tanıdım. Bunun yanında çok acı ve sefalet de gördüm, dünyada zenginliğin ve fakirliğin ne demek olduğuna tanık oldum. Bir şeyi çok erken anladım: Bu dünyadaki haksızlıkların başında toprağa bakışımız ve davranışımız şekli gelmekte. Toprağı tükenmez bir şekilde kullanabileceğimiz bir ürün gibi algılıyoruz. Onu neredeyse hiç dikkate almıyoruz, ihmal ediyor hatta hor görüyoruz. Halbuki yaşamak için yaşatmak zorundayız. Dünya barışının temelinin sağlıklı topraklardır. Toprağın ve barışın korunması için önce ben, sonra biz olmalıyız. Ben tanınan bir işadamıydım, ama kalbimde hep doğanın yardımına koşması gereken toprağın çocuğu olarak kaldım. Çünkü kendimi doğaya borçlu hissediyorum”.

    İsveçli Doğru Yaşam Ödülü Vakfı’nın yaptığı açıklamada “Doğru Yaşam” Onur Ödülü sahibi Hayrettin Karaca için şu ifadelere yer verildi: “Yaşamı boyunca bıkmadan, yorulmadan gerçekleştirdiği çevre mücadelesiyle doğal varlıkların koruyucu oldu. Dahası, bir yandan etkin biçimde doğayı korurken bir yandan da ekoloji-dostu girişimlerin hamisi ve destekçisi oldu”.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu