YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 11 Aralık 2012

Tohum Takas Şenliği Bodrum'da

  • 7 Aralık 2012 Ntvmsnbc
    Ekolojik Üreticiler Derneği ve Dereköy Doğasevenler Derneği tarafından yerel tohumları korumak ve üretmeye teşvik etme amacıyla Bodrum Tohum Takası Şenliği düzenlenecek.

    Ekolojik Üreticiler Derneği üyeleri, Tohum Takas Şenliği'ni düzenlemelerinin nedenini şöyle anlatıyorlar:"17 Şubat’ta yapılacak olan şenlikte tarımsal üretim yapan köylülerle birlikte yerel tohumları korumanın yanısıra, takas yaparak tohum üretimini teşvik etmek amacıyla bilgilendirme toplantıları yapılacak. Kanun gereği yerel tohum satışının yasaklanması nedeniyle, şenlikte köylüler takas yöntemi ile tohum alışverişi yapacak. Çiçek, sebze, bakliyat her türlü yerel tohumun takas edilebileceği etkinlikte katılımcıların ve çocukların bilinçlendirilmesi için atölyeler kurulacak, tarımsal bilgi veren müzik ve tiyatro etkinlikleri yapılacak.

    10.000 yıllık geçmişi olan, insanla evrimleşen ve hayatın kaynağı olan tohumlarımızın bizlerden alınıp patentlenmesi, ticari bir nesne haline getirilmesi biyoçeşitliliği, gıda güvenliğimizi ve yaşamı tehdit ediyor. Bu uygulamaya karşı bir direniş olarak başlayan tohum takasları bugün Türkiye’nin çeşitli yerlerinde yapılıyor. Takas şenliklerinde üreticiler, köylüler tohumları ücret ödemeden takas edip, üreticilerle konuşma ve fikir alışverişinde bulunma imkanı buluyorlar. Takas edilen tohumlarla da yerel ürünlerin üretiminde destek vermiş olacağız."

    Bodrum/Dereköy Tohum Takas Şenliği
    Düzenleyenler: Dereköy Doğasevenler Derneği,Ekolojik Üreticiler Derneği ve yerel sivil toplum örgütleri.
    Tarih:17 Şubat Pazar 2013
    Yer:Dereköy/Bodrum

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu