YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 07 Aralık 2012

"Toprak Ana" günü

  • 6 Aralık 2012 Ntvmsnbc
    Toprağın bereketini kutlamak için düzenlenen "Toprak Ana Günü", Slow Food felsefesine inanan herkesi, gıda topluluklarını ve yerel otoriteleri bir araya getirerek sürdürülebilir bir gıda sisteminin öneminin altını çiziyor.

    Toprak Ana günü 2009 yılından bu yana her yıl Aralık ayında kutlanıyor. Yerel tatların, yerelde üretilenin baş tacı edildiği ve gıdanın sağlayıcısı olan üreticinin tüketici ile buluştuğu, toprağın, tohumun bereketinin konuşulduğu bir gün olarak Toprak Ana Günü, Slow Food hareketinin de doğum günü sayılıyor.

    Hareketin Türkiye'deki en geniş katılımlı ve aktif topluluğu olan Fikir Sahibi Damaklar grubu bu yılki Toprak Ana Günü etkinlikleri kapsamında, 8 Aralık Cumartesi günü saat 8:00’den itibaren, Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği işbirliğiyle ekolojik sertifikalı ürünlerin sağlıklı ve güvenilir bir model ile tüketiciye kısa yoldan ve uygun koşullarda ulaşmasına olanak sağlayan Şişli %100 Ekolojik Pazarı'nda aşure pişirecek ve dağıtacak.

    "Türkiye'nin dört bir köşesindeki üreticilerden getirilen meyve, baklagil ve tohumlarla aşuremizi çevirir, hep birlikte pişer ve pişirirken sohbetimiz gıdamız, gıdamıza sağlık veren eller ve binlerce yılın kadınlarının bilgisi, görgüsü olsun!" diyen Slow Food, Fikir Sahibi Damaklar lideri Defne Koryürek, İstanbul, Şişli %100 Ekolojik Pazarı'nda bir araya gelecek tüm katılımcılardan beraberlerinde "mutfak dolusu anne, büyükanne hikayesi" getirmelerini istiyor.

    İstanbul'un yeme içme simaları, şef ve aşçıları Şemsa Denizsel, Refika Birgül, Jale Balcı, Özge Samancı, Aydan Üstkanat, Tuba Şatana, Maksut Aşkar'ın yanı sıra Mutfak Sanatı Akademisi şeflerinin de katılacağı etkinlik herkese açık olarak:

    8 Aralık Cumartesi günü Şişli %100 Ekolojik Pazarı'nda saat 8:00 - 14:00 arası gerçekleştirilecek.

    Haberin detayına ulaşmak için lütfen tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu