YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 06 Aralık 2012

Sabahattin Ali adına hatıra ormanı kuruluyor

  • 3 Aralık 2012 Radikal
    idefix.com'un üçüncü yazar ormanı, TEMA Vakfı aracılığıyla Urla'da yeşerecek.

    Yazar ve şair Sabahattin Ali adına hatıra ormanı oluşturulacak. Türkiye'nin online kitapçılarından idefix.com'dan yapılan açıklamaya göre, daha önce Yaşar Kemal ve Nazım Hikmet adına oluşturulan yazar ormanlarının üçüncüsüne, okur oylarıyla Sabahattin Ali isminin verilmesi kararlaştırıldı.

    Sabahattin Ali adına oluşturulacak hatıra ormanı, Türkiye Erozyonla Mücadele ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) aracılığıyla İzmir'in Urla ilçesinde yeşerecek.

    Açıklamada görüşlerine yer verilen İdefix Direktörü Bora Ekmekçi, ormanları edebiyatta iz bırakan isimlerle anmanın kendileri için önemli olduğunu belirtti.

    YAŞAR KEMAL VE NAZIM HİKMET ORMANLARI KURULMUŞTU
    Ekmekçi, bu kapsamda TEMA ve Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) ile birlikte ormanları oluşturduklarını aktararak, “İlk ormanımızın fidanlarını usta yazarımız Yaşar Kemal'e ithafen Malkara'da diktik. İkinci ormanımız ise Nazım Hikmet adına Kemerburgaz'da yeşerdi. Şimdi ise Sabahattin Ali hatıra ormanına Urla'da hayat veriliyor. Dördüncü yazar ormanımız için ise 23 Aralık'a kadar devam edecek '10. İdefix Sanal Kitap Fuarı'nda bir anket düzenliyoruz. Fuar sonunda bu orman için okuyucuların belirlediği isimle bu anlamlı projeyi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

    Haberin detayına ulaşmak için lütfen tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu