30 Kasım 2012 RadikalTürkiye Sebzeciler, Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyonu (TÜSPAF) Başkanı Mehmet Çakman, 2013 yılından itibaren pilot bölge olarak seçtikleri 5 ilde doğa dostu poşet uygulamasına başlayacaklarını söyledi.
Çakman, Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nda düzenlediği basın toplantısında, bölgelerde il başkanlarıyla bir araya gelerek pazarcıların sorunlarını tartışıp, önerileri dinlediklerini belirtti.
5957 sayılı Haller Yasası'nın yeniden düzenlenmesiyle birlikte uzun yıllardır sıkıntı çekilen konuları çözdüklerini ifade eden Çakman, yasanın düzenlenmesine emek veren yetkililere teşekkür etti.
Yasada yapılan düzenlemenin bir çok yeniliği beraberinde getirdiğini vurgulayan Çakman, şunları kaydetti: “2014 yılı itibariyle tüm Türkiye 'de sadece pazarlarda değil emtia alım satımı yapılan tüm ticarethanelerde doğa dönüşümlü poşet kullanımı mecburi olacak. Biz de federasyon olarak bu poşetleri esnafımıza dağıtacağız. Odalar vasıtasıyla pazarcı esnafına dağıtacağımız bu poşetler piyasa fiyatından yüzde 50 ucuz olacak. 2013 yılı itibariyle pilot bölge olarak seçtiğimiz 5 ilde doğa dostu poşet uygulamasına başlayacağız.”
Çakman, günde 12 kilogram ve üzerinde poşet kullanan esnafın olduğuna dikkati çekerek, projenin esnafa önemli avantajlar sağlamasını beklediklerini sözlerine ekledi.
Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.
İklim dengesi için okyanus akıntısının çöküş riskini azaltmak adına karbon salımını azaltmalı,...
COP29, iklim krizine karşı verilen sözlerin ötesine geçip, bu taahhütlerin nasıl finanse ve için...
Kara Rapor 2024’e göre, Türkiye’de nüfusun %92’sinden fazlası Dünya Sağlık Örgütü standartlarının...
2040'a kadar sera gazı emisyonlarını %90 azaltmayı hedefleyen AB, iklim değişikliğiyle küresel öncü...
İklim krizinin etkilerinden biri olan deniz seviyesindeki yükseliş, dünya genelindeki en büyük...
Mikroplastiklerin solunan hava, içilen su ve tüketilen gıdalar yoluyla vücuda girerek sindirim, ve...
Danimarka’da tarım arazilerinin yüzde 10’u orman ve doğal yaşam alanlarına dönüştürülecek.
İklim değişikliğinin hava kirliliğine etkileri üzerine yapılan bir araştırma, 2100 yılına kadar 30...
TSKB ev sahipliğinde gerçekleşen atölyeye bu yıl çeşitli bölümlerden...
TSKB, depremden etkilenen firmaların yeşil yatırımlarını desteklemek...
Çevre için 5 basit öneri
Çevreci yaklaşımlar sayesinde dünyanın daha iyi bir yer halini alması mümkün.
Daha iyi bir dünya için yapay zekâ
Çocuklarımıza daha güzel bir dünya bırakabilmek için teknolojiden nasıl yararlanırız?
Enerji Verimliliği
Enerji verimliliği projelerini destekleyerek dünyanın geleceğine yatırım yapıyoruz.
Kutup ayılarının nesli tükeniyor mu?
Kuzey Kutbu'nda deniz buzlarının hızla erimesi, kutup ayılarının neslinin 80 yıl içinde tükenmesine yol açabilir.
"cevreciyiz.com Türkiye’nin sürdürülebilir bankası TSKB tarafından desteklenmektedir. "
Copyright © 2013