YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 14 Kasım 2012

"Bisiklet de bir ulaşım aracıdır"

  • 12 Kasım 2012 Ntvmsnbc
    Bisikletliler Derneği, bisikletin bir ulaşım aracı olarak algılanması için bir kampanya başlattı.

    Kampanya Bisikletliler Derneği Başkanı Murat Suyabatmaz tarafından Belediyeler Birliği’ne yönelik olarak başlatılmış.

    Bisikletin bir ulaşım aracı olarak algılanması ve trafikte yer alması için Change.org üzerinde imza kampanyası başlatan Suyabatmaz, “Taşıt yolları, kaldırımlar, engelliler için yollar ve bisiklet yolları. Bütün bunlar, belediyenin yerine getirmesi gereken görevler arasında. Son zamanlarda sevindirici biçimde hemen her yerde engellilerin daha rahat yürüyebilmesi için düzenlemeler yapılmaya başlandı. Böylesi güzel gelişmeleri görmek sevindirici, fakat aynı hassasiyet bisiklet yolları için gösterilmiyor.

    Belediyeler ile iletişime geçtiğimizde verilen cevap çoğunlukla 'daha önemli öncelikleri olduğu' oluyor. Yapıldığı zaman ise 'çocuklar için bir uğraşı' olduğu düşüncesiyle bir gezi parkuru veya parklar, bahçeler yakınlarında bisiklet yolu konularak konunun gündelik ulaşım ve ihtiyaçlar gibi önemli bir kısmı göz ardı edilmiş oluyor. Bisiklet yolu sadece çocuklar için değildir. Güvenli ve ulaşım odaklı bisiklet yollarının yapılması, bisikletli ulaşımın gelişmesini sağlayacak en önemli unsurdur.

    Bu konudaki çabalarımız sayesinde, Çevre Kanunu’nun 18. Maddesi kapsamında bisiklet yollarının kent imar planına işlenmesi durumunda, planda yer alan projelerin Bakanlıkça desteklenmesini sağladık. Buna göre, bisiklet yollarının yapım masraflarının %45’i devlet tarafından karşılanıyor. Bisikletli ulaşım, çevre dostu olması, daha sağlıklı bir yaşam imkanı sunması ve trafik sorununa alternatif geliştirmesinden ötürü her gün çoğalan binlerce kişinin ulaşım yöntemi olmuş durumda. Masraflarının yarısını devletin karşıladığı ve büyük bir toplumsal talebin olduğu bisiklet yollarının yapımını belediyelerin öncelikli hizmet olarak görmesini sağlamamız gerek. Belediyeler Birliği’nin bu konuyu gündemine alması ve belediyelerin bu konuda bilinçlendirilmesi için gerekli düzenlemeleri yapacağını beyan etmesi için kampanyama destek verin,” diyerek destekçilerine sesleniyor. Siz de desteklemek isterseniz www.change.org/bisikletyollari adresine girerek kampanyaya imzanızı atabilirsiniz.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu