YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 02 Kasım 2012

Su hakkı için imza kampanyası

  • 1 Kasım 2012 Cumhuriyet
    Su Hakkı Platformu, temiz su kaynaklarının hızla kirlendiğine ve tükenmenin eşiğine geldiğine dikkat çekerek herkesin yaşamsal faaliyetini sürdürebilecek miktar ve kalitede suya ücretsiz ulaşımı sağlanmasının anayasal güvence altına alınmasını sağlamak amacıyla imza kampanyası başlattı.

    Suyun korunmasının ve gelecek kuşaklarla birlikte tüm canlıların sudan faydalanmasının ancak suya erişimin temel haklar arasında sayılması ile mümkün olacağına dikkat çeken Su Hakkı Platformu, yaptığı yazılı açıklamada her bireyin ve canlının yeterli miktar ve kalitede suya erişim hakkı olduğunu vurguladı.

    Bu hakkın sağlanmasının devletin en temel görevlerinden biri olması gerektiği ifade edilen açıklamada, “Sosyal devlet ilkesi gereği su hizmetleri kamu hizmeti olarak kabul edilmeli; herkesin yaşamsal faaliyetlerini sürdürebilecek miktarda ve kalitede suya ücretsiz ulaşması sağlanmalı, erişim hakkını kısıtlayan bütün yasal düzenlemeler ve uygulamalar kaldırılmalıdır” denildi.

    Bu gerekçelerle “Kâr için değil, yaşam için Su” sloganıyla platformun başlattığı imza kampanya büyük ilgi gördü. İlk aşamada CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP milletvekilleri Süleyman Çelebi ve Şafak Pavey, CHP parti meclisi üyesi Ercan Karakaş, BDP milletvekilleri Emine Ayna, Hasip Kaplan, yazarlar Ahmet İnsel, Aydın Engin, Murathan Mungan, avukat Ergin Cinmen, oyuncular Lale Mansur, Müjde Ar’ın da bulunduğu 100 isim imza verdi.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayın.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu