YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 31 Ekim 2012

Kütahya 'Yeşil Başkent' olur mu?

  • 29 Ekim 2012 Ntvmsnbc
    2015 Avrupa Yeşil Başkent Ödülü'ne başvuran kentler arasında Türkiye’den Kütahya da var.

    Avrupa Komisyonu'nun çevreden sorumlu üyesi Janes Potocnik, 6.kez verilecek olan Avrupa yeşil başkent ödülüne kentlerin gösterdiği talebin kendilerini cesaretlendirdiğini belirterek, pek çok AB şehrinin, kentsel sürdürülebilirlik alanında çevresel sıkıntılara yenilikçi çözümler getirerek küresel standartları belirlediğini, ödüllerin bu değerli yaklaşımın Avrupa’nın kalanıyla paylaşılabilmesi için özel bir fırsat olduğunu kaydetti.

    Çevre dostu kent yaşamı konusunda öncü olan kentlere verilen ödül için iklim değişikliği ve enerji performansı, sürdürülebilir yerel ulaşım, hava kalitesi ve gürültü seviyesi, yeşil kent alanları ve arazinin sürdürülebilir kullanımı, doğa ve biyoçeşitliliğe destek, atık yönetimi, su tüketimi ve atık su artımı, eko-inovasyon ve sürdürülebilir istihdam, yerel otoritenin çevre yönetimi gibi 12 gösterge değerlendiriliyor.

    Kütahya’nın yanı sıra İngiltere’nin Bristol, Belçika’nın Brüksel, Polonya’nın Bydoszcz, İrlanda’nın Dublin, Litvanya’nın Kaunas ve Slovenya’nın Lubyana kentleri, başvuran diğer şehirler. Kazanan kent haziran ayında Fransa’nın Nantes şehrinde açıklanacak. Nantes, 2013’ün Avrupa Yeşil Başkenti. Daha önceki yeşil başkentler ise Stockholm, Hamburg ve Vitoria-Gasteiz’di.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu