YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 03 Ekim 2012

1,3 milyar ton gıda çöpe gidiyor

  • 1 Ekim 2012 Ntvmsnbc
    Kanada'da resmi istatistiklerden yola çıkılarak yapılan bir araştırmada, ülkede her yıl 27 milyar dolar değerindeki gıdanın çöpe atıldığı belirlendi.

    Kanada'da "Value Chain Management Center" (Değer Zincirleri Yönetim Merkezi) isimli kuruluşun ülkenin resmi istatistik kurumu StatsCan'in açıkladığı son verilerden yola çıkarak yaptığı araştırmaya göre, dünyanın en iyi beslenen toplumları arasında yer alan Kanadalılar, büyük miktarlarda gıdayı çöpe atıyor.

    "Çöpü Azalt Kârı Artır" isimli araştırmada, Kanada'daki evlerden çöpe giden gıdanın yıllık değerinin 27 milyar dolar olduğu tespitine yer verildi. Buna göre, her yıl, açlık çeken 900 milyon kişinin doymasına yetecek 1,3 milyar ton gıda atılıyor.

    Evlerden çöpe giden ortalama 291 kilogramlık gıdanın 202 kilosunu taze ve işlenmiş meyve ve sebze, 8 kilosunu süt ve süt ürünleri, 36 kilosunu et, tavuk ve balık, 45 kilosunu yağ ve şeker ürünleri oluşturuyor.

    Kanada'da evlerden sonra en büyük israfın yaşandığı yerlerin, gıda paketleme ve işleme merkezleri olduğu açıklandı.

    Ülkedeki israfa karşı olan bazı gruplar ise; ev, işyeri ve toplum merkezlerinden aldıkları artık gıdaları ihtiyaç sahiplerine dağıtmaya çalışıyor.

    Haberin detayına ulaşmak için tıklayınız.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu